Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

TAR 18:53, 25 sie 2025

Bo wole betonowy. Nie trzeszczy, jest stabilny, moge wykonczyc jak chce. I jak napisalam u mnie robi za techniczny. Ale to ja.
Przy drewnie bym zawsze sie bala, ze cos nie pyknie. A raczej pyknie i zaiskrzy
Juzia 19:10, 25 sie 2025

TAR napisał(a)
Bo wole betonowy. Nie trzeszczy, jest stabilny, moge wykonczyc jak chce. I jak napisalam u mnie robi za techniczny. Ale to ja.
Przy drewnie bym zawsze sie bala, ze cos nie pyknie. A raczej pyknie i zaiskrzy

Ja lubię i takie i takie.

Też będę miała surowy beton na suficie
TAR 19:26, 25 sie 2025

Fajnie, myslalam czy takiego nie zostawic. Ale juz polecielismy z tynkiem cementowym. Chociaz tez nie jest jak gladzie a surowy pomalowany. Bardzo mi sie taki podoba.
Mieszkalam wiele lat w domu z drewnianym stropem irytujaca ilosc robali i to trzeszczenie jakby za chwile mialo sie zawalic. Choc pewnie to ma swoj urok
Konieczki 10:23, 03 wrz 2025

Juzia napisał(a)

Chciałam mieć jak najwięcej łąki i ścieżki tak jak Ania pisała.... ale z drewnianych pomostów wiszących między kwiatami

I Juzia jak Zosieńka z "Pana Tadeusza" skacząca po mostkach od kwiatka do kwiatka.....

Aż ekran oplulam ale ja to widze swoimi oczyma
Konieczki 10:25, 03 wrz 2025

Juzia napisał(a)

Ja lubię i takie i takie.

Też będę miała surowy beton na suficie

tylko pamietajce o dobrym deskowaniu (najlepiej prefabrykowane i odpowiednio zabezpieczone) i betonie archhitektonicznym to efekt odrazu gwarantowany
Juzia 18:47, 03 wrz 2025

Konieczki napisał(a)

I Juzia jak Zosieńka z "Pana Tadeusza" skacząca po mostkach od kwiatka do kwiatka.....

Aż ekran oplulam ale ja to widze swoimi oczyma

Hahahahahaha!

Juzia 18:50, 03 wrz 2025

Konieczki napisał(a)

tylko pamietajce o dobrym deskowaniu (najlepiej prefabrykowane i odpowiednio zabezpieczone) i betonie archhitektonicznym to efekt odrazu gwarantowany

Nie było ani jednej deski. Kładli jakieś płyty powlekane. W sumie nie wiem dokładnie co to
Ale po co beton architektoniczny? Beton na beton?
Konieczki 19:20, 03 wrz 2025

To było właśnie deskowanie
Beton arch to zwykły beton tylko bardziej płynny i z jakąś domieszką, wtedy ma ciut ładniejszy kolor i lepsza teksturę. Ale jak jest dobry szalunek to zwykły da rade
Juzia 21:52, 03 wrz 2025

Konieczki napisał(a)
To było właśnie deskowanie
Beton arch to zwykły beton tylko bardziej płynny i z jakąś domieszką, wtedy ma ciut ładniejszy kolor i lepsza teksturę. Ale jak jest dobry szalunek to zwykły da rade

Nikt z tego jadł nie będzie
A skoro ma wyglądać surowo.... to najłatwiej zrobić na surowo, a nie bajerancko udawać surowość
Dla mnie im gorzej tym lepiej Hahaha!

nicol21 22:18, 06 wrz 2025

no no...o stropach teraz!
u nas drewniany. drewno CLT - krzyzowo klejone, jakoś ponad 20cm ma. Nie skrzypi Mieszkamy raptem 15mies i póki co nie skrzypi. Zwiedziliśmy też dom 10 letni przed decyzją o budowie i teżnie skrzypiał.

Dla każdego wedle własnych preferencji.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies