Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

margaretka3 10:43, 13 paź 2015

Juzia napisał(a)

To co...Giardina?
Ciągnie mnie do niej prawie jak do Tradescant....a z nimi się nie pomyliłam

Giardinię zamówiłam W przyszłym roku powiem Ci, czy słusznie

Juzia, jak u Ciebie z pogodą? Nadciaga biały puszek? Który puszkiem wcale nie był
laurowisnia 14:34, 13 paź 2015

Przyszłam zobaczyć, co źle wsadziłaś w niedzielę, czy te róże na fotce to wszystkie są wsadzone?
Jeśli chodzi o pnącą, a mam ich trochę, to moim faworytem jest Pirouette, najlepiej kwitnie i zdrowa. Giardinę mam obok, jako dodatek, dla jej pięknych kwiatów, których jest jednak mało. Pomyśl jeszcze nad białą, czy na tej ciemnej pergoli nie prezentowała by sie dobrze. Taka White New Dawn, zdrowa, mniejsza od siostry i dość ładnie powtarza.
laurowisnia 14:44, 13 paź 2015

Powinnam się jeszcze ładnie przywitać bo tu nie byłam, popatrzyłam trochę do tyłu i takie ładne te rabaty tworzysz, takie dopracowane i przemyślane.
Anda 16:24, 13 paź 2015

Juzia napisał(a)
Przymiarka

1. Giardina
2. William Sh.
3. Princess Alexandra
4. Munstead albo Soul
5. Eglantyne
6. Claire Marshall

I co?

No no, ladnie sie plan prezentuje. A ta Alexandra to ktora? Tantau czy of Kent?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 18:39, 13 paź 2015

Kacha123 napisał(a)
500 stron pięknego ogrodu, wymiany doświadczeń, ciekawych i wesołych rozmów Gratuluję i z przyjemnością będę Ci towarzyszyć w kolejnych setkach i realizacjach szalonych pomysłów

Wg mnie lista róż bardzo, bardzo OK

DZIĘKUJĘ Kasiu!
Juzia 18:42, 13 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Widzę, że ostro główkujesz nad tymi różami
Ciekawa jestem co Ci wyjdzie.
Moim zdaniem bardzo elegancko wygladają zestawy kilku tych samych róż, albo dwie odmiany po kilka sztuk jednej. Ale że ja się nie umiem zdecydować, bo wszystkie mi się podobają, wolę mieć "różankę kolekcjonerską"

Elegancko?...może... ale dale mnie nudno.
Ja wolę kolekcjonerską.
Juzia 18:44, 13 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Giardinię zamówiłam W przyszłym roku powiem Ci, czy słusznie

Juzia, jak u Ciebie z pogodą? Nadciaga biały puszek? Który puszkiem wcale nie był

Na Giardinie się już chyba zdecydowałam.
Claire Marshall i Munstead Woodnie jestem pewna.

Nie ma białego g....
Juzia 18:53, 13 paź 2015

laurowisnia napisał(a)
Przyszłam zobaczyć, co źle wsadziłaś w niedzielę, czy te róże na fotce to wszystkie są wsadzone?
Jeśli chodzi o pnącą, a mam ich trochę, to moim faworytem jest Pirouette, najlepiej kwitnie i zdrowa. Giardinę mam obok, jako dodatek, dla jej pięknych kwiatów, których jest jednak mało. Pomyśl jeszcze nad białą, czy na tej ciemnej pergoli nie prezentowała by sie dobrze. Taka White New Dawn, zdrowa, mniejsza od siostry i dość ładnie powtarza.

Hej!

Rabaty przemyślane i dopracowane? Część. Niestety nie wszystkie. A myślę już nad nimi czwarty rok Ciężko idzie....ale idzie

W niedzielę przesadzałam tylko Williama i Princess.... resztę dopiero będę zamawiać.

Pirouette trochę za ciemna....ale ładna!
Białe róże mnie nie zachwycają.

Byłam przed chwilą u Ciebie, bo na googlach znalazłam fotkę Pirouetta. Ale masz fajnie!!!
Juzia 18:54, 13 paź 2015

Anda napisał(a)

No no, ladnie sie plan prezentuje. A ta Alexandra to ktora? Tantau czy of Kent?

Kent.
babka 19:51, 13 paź 2015

Ty wiesz, że nie mam nic do powiedzenia na temat róż. Powiem Ci w przyszłym roku czy mi się podoba czy nie Dziś przyszłam do Ciebie z czystej sympatii Juziek