Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 08:46, 04 kwi 2016

Kasya napisał(a)

Ja wczoraj pól dnia pikowalam pomidory

O nieee..... Nie mów że to tak długo.... bleee
Juzia 08:49, 04 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Że się wtrącę lubieżnie nieskromnie Pinivit z florovitem można mieszać Zawsze nalewam pół zakrętki florovitu i cała pinivitu do konewki pięciolitrowej - jeszcze nic nie spaliłem tą miksturą

Spalić nie spalisz.... ale po co mieszać?
I pinivitem po co po wszystkim? Po lawendzie też?

Sebek 08:57, 04 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Spalić nie spalisz.... ale po co mieszać?
I pinivitem po co po wszystkim? Po lawendzie też?

Po iglakach nim leję - dostaną wszystko czego chcą za jednym zamachem Oczywiście leję po igłach, nie do ziemi Po za tym jakbym chciał Pinivitu lać tyle ile zaleca opakowanie to baniaka by mi na jedno nawożenia brakło
Juzia 09:10, 04 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Po iglakach nim leję - dostaną wszystko czego chcą za jednym zamachem Oczywiście leję po igłach, nie do ziemi Po za tym jakbym chciał Pinivitu lać tyle ile zaleca opakowanie to baniaka by mi na jedno nawożenia brakło

Aaaaa!!! No to pisz, że na iglaki!!!!
No teraz to się zgodzę

lindsay80 09:23, 04 kwi 2016

Zaglądałam już do Ciebie czasami, ale wątek pędzi i całości nie ogarnę, dlatego cieszę się, że na sesję zdjęciową, wiosenną trafiłam.

Zaciekawiła mnie ta dyskusja o rodkach, bo moje też żółtawe.
Jakie to żelazo kupujecie.
Florovit znam, pinivitu jeszcze nigdy nie kupowałam, ale z tego co piszecie to już wiem, że też jest w płynie, a to żelazo to też w płynie?
I jak tą miksturę się zrobi to jak stosować, lać konewką po liściach, czy dozownik podpiąć do węża?
Sorki, może głupie pytania, ale nowe to dla mnie
07_Rene 09:26, 04 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Rozmyślałam z sąsiadką nad drzewami.... niby coś już wykombinowałyśmy, ale jakoś jeszcze do końca nie jestem przekonana.

Dobrze mieć taką sąsiadkę Wymyśliłyście coś?
Juzia 09:35, 04 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Zaglądałam już do Ciebie czasami, ale wątek pędzi i całości nie ogarnę, dlatego cieszę się, że na sesję zdjęciową, wiosenną trafiłam.

Zaciekawiła mnie ta dyskusja o rodkach, bo moje też żółtawe.
Jakie to żelazo kupujecie.
Florovit znam, pinivitu jeszcze nigdy nie kupowałam, ale z tego co piszecie to już wiem, że też jest w płynie, a to żelazo to też w płynie?
I jak tą miksturę się zrobi to jak stosować, lać konewką po liściach, czy dozownik podpiąć do węża?
Sorki, może głupie pytania, ale nowe to dla mnie

Żelazo z florovitu mam akurat też jest w płynie
Bogdzia wlewa wszystko do opryskiwacza i pryska po liściach.
Mi się nie chce, bo mam mało Rh i szybciej konewką. Tylko sitko zakładam żeby za mocno nie lać

Dozownik podpjąć to chyba nie, bo tam mniejsze stężenie wyjdzie. Tak mi się wydaje....
Juzia 09:37, 04 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Dobrze mieć taką sąsiadkę Wymyśliłyście coś?

Sąsiadka jest super
Do tańca i różańca

Wymyśliłyśmy brzozę wielopniową na nowej wyspie, śliwę wiśniową na miejscu ambrowca, ambrowca w rogu działki, obok ambrowca amanogawę i reszta chyba zostaje po staremu
07_Rene 09:40, 04 kwi 2016

Brzoza będzie fajnie nawiązywać do tych w kole mi też się te wielopniowe podobają. Nawet w sobotę przy przesadzaniu naszych się zastanawiałam, czy dwóch do jednego dołka nie wsadzić
Priva ci wysłałam.
lindsay80 09:45, 04 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Żelazo z florovitu mam akurat też jest w płynie
Bogdzia wlewa wszystko do opryskiwacza i pryska po liściach.
Mi się nie chce, bo mam mało Rh i szybciej konewką. Tylko sitko zakładam żeby za mocno nie lać

Dozownik podpjąć to chyba nie, bo tam mniejsze stężenie wyjdzie. Tak mi się wydaje....

No i wszystko się rozjaśniło - dziękuję serdecznie, dokupię brakujące skłaniki i działam!

Sąsiadki zazdroszczę, jak zobaczyłam maty założone na ogrodzenie, to pomyślałam, że masz podobnie jak ja (moja sąsiadka powiesiła plastikową siatkę, żeby naszego ogródka i nas nie widzieć ) a tu taka niespodzianka miła.