Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

babka 10:52, 10 kwi 2016

Juzia u mnie wszystkie miskanty i rozplenice nie dają znaku życia. Zaczynam się martwić bo tu i tam czytam że ruszają. Zawilce jesienne tak samo zdechłe jakieś
Na zdjęciu to anabelka jest ? wysoko cięłaś, ja chyba za nisko ale podobno tak można.Czy nie można ?
lojalna_ 10:53, 10 kwi 2016

Juziu jak podnosiliśmy teren to duzo czytałam o podsypywaniu pni drzew ziemia , wszedzie trąbili ze niecwolno pnia zasypywać bo drzewo choruje i pada dlatego dwa wielkie swierki odbudowaliśmy wielkimi donicami tyle wiem

Oby Ci zdrowo rosły
Kasya 11:01, 10 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Wszystkich miskantów i rozplenic nie oglądałam, ale parę sztuk jeszcze śpi.
Hortki powoli ruszają z pąkami.
Najszybsze Anabellki

Oj coś słabo widać

anabelki akurat nie obejrzalam ale inne to suche patyczki
o miskanty sie boje czy nie zgnily albo cos..
ana_art 11:18, 10 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Wiem, że mam prawo ale wiesz jak jest.
Powie nie i koniec....chcesz to się sądź.
I co z tego prawa mi przyjdzie???

nie ma takiego prawa, ma obowiązek przyjąć reklamację, jeśli masz zdjęcia które przedstawiają proste pnie, to takie drzewa oczekiwałaś kupić a nie jakieś pokręcone. Nie wdawaj się zbędne dyskusje, pisz śmiało, ze ma obowiązek przyjąć bo towar jest niezgodny z opisem. Spytaj czy przyśle swojego kuriera czy Ty masz zamówić a on zwróci koszty wysyłki,a le umowy podpisanej nie masz więc zapewne ten koszt będzie znacznie wyższy. Masz dowód zakupu (paragon/faktura)?
aaa i wiem co mówię bo się trochę na tym znam
Ja bym nie zostawiała i dawała wiary w gwarancje...

edit:
widzę, ze decyzję podjęłaś... przecież tacy krętacze liczą się z tym, ze ktoś uzna że nie opłaci mu się odsyłać towaru bo (koszt, logistyka itp ...) a on ma problem z głowy i kasę w kieszeni... Drzewa to nie skarpetki które łatwo i szybko się wymieni na inne, szkoda pracy, przywiązania... no ale każdy robi jak uważa za słuszne... Ja bym słuchała Danusi a nie Pana któremu zależy by pozbyć się towaru...
justi 11:36, 10 kwi 2016

http://majawogrodzie.tvn.pl/97,Zielony-raj-z-oczkiem-wodnym-i-kamiennym-kregiem-odc-384,odcinek.html
Poczytaj akapit przy 3 zdjęciu od dołu stronki.
Czesto ogladam stare odcinki Mai i już było nie raz, że zakopywanie drzew za głęboko jest szkodliwe.
Juzia 11:50, 10 kwi 2016

babka napisał(a)
Juzia u mnie wszystkie miskanty i rozplenice nie dają znaku życia. Zaczynam się martwić bo tu i tam czytam że ruszają. Zawilce jesienne tak samo zdechłe jakieś
Na zdjęciu to anabelka jest ? wysoko cięłaś, ja chyba za nisko ale podobno tak można.Czy nie można ?

Można niżej....
Ja cięłam wysoko, bo moje się jakoś strasznie nie pokładały ostatnio...i chciałam żeby były większe
Juzia 11:52, 10 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Juziu jak podnosiliśmy teren to duzo czytałam o podsypywaniu pni drzew ziemia , wszedzie trąbili ze niecwolno pnia zasypywać bo drzewo choruje i pada dlatego dwa wielkie swierki odbudowaliśmy wielkimi donicami tyle wiem

Oby Ci zdrowo rosły

Narazie nasypałam im 3cm
Juzia 12:02, 10 kwi 2016

ana_art napisał(a)

nie ma takiego prawa, ma obowiązek przyjąć reklamację, jeśli masz zdjęcia które przedstawiają proste pnie, to takie drzewa oczekiwałaś kupić a nie jakieś pokręcone. Nie wdawaj się zbędne dyskusje, pisz śmiało, ze ma obowiązek przyjąć bo towar jest niezgodny z opisem. Spytaj czy przyśle swojego kuriera czy Ty masz zamówić a on zwróci koszty wysyłki,a le umowy podpisanej nie masz więc zapewne ten koszt będzie znacznie wyższy. Masz dowód zakupu (paragon/faktura)?
aaa i wiem co mówię bo się trochę na tym znam
Ja bym nie zostawiała i dawała wiary w gwarancje...

edit:
widzę, ze decyzję podjęłaś... przecież tacy krętacze liczą się z tym, ze ktoś uzna że nie opłaci mu się odsyłać towaru bo (koszt, logistyka itp ...) a on ma problem z głowy i kasę w kieszeni... Drzewa to nie skarpetki które łatwo i szybko się wymieni na inne, szkoda pracy, przywiązania... no ale każdy robi jak uważa za słuszne... Ja bym słuchała Danusi a nie Pana któremu zależy by pozbyć się towaru...

Aneta... ma obowiązek!!! Ale co z tego?? Kto go zmusi do przyjęcia reklamacji? Policja?
Jak nie chce to nie przyjmie i mogę się z nim tylko sądzić.
No tak czy nie?

Ja też się już trochę na tym znam, bo nie jedną reklamację przeżyłam
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach rękojmii za wady fizyczne.
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach zwrotu.
Z tym paragonem to nie jest tak do końca jak myślisz, bo jeśli prowadzi działalność tylko internetową i ma wszystkie wpłaty udokumentowane, to nie musi mieć nawet kasy fiskalnej.

Mogłabym z nim powalczyć...tylko chwilowo nie mam siły.
Mam jeszcze ok 10 dni....pomyślę.

Dzięki za rady!

Kasya 12:12, 10 kwi 2016

A ja sie zastanawiam dlaczego tak szczepia
Bo to nie tylko ten pan
I pod tym linkiem który wcześniej wklejalam pokazana brzoza z identycznym szczepieniem
I w Pęchcinie u Szmitow tak szczepia
Może to nie jest niezgodne ze sztuką
Tylko ta głębokość sadzenia mnie zastanawia
W tygodniu tez poszukam informacji bo mnie to zaciekawilo
ana_art 12:13, 10 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Aneta... ma obowiązek!!! Ale co z tego?? Kto go zmusi do przyjęcia reklamacji? Policja?
Jak nie chce to nie przyjmie i mogę się z nim tylko sądzić.
No tak czy nie?

Ja też się już trochę na tym znam, bo nie jedną reklamację przeżyłam
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach rękojmii za wady fizyczne.
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach zwrotu.
Z tym paragonem to nie jest tak do końca jak myślisz, bo jeśli prowadzi działalność tylko internetową i ma wszystkie wpłaty udokumentowane, to nie musi mieć nawet kasy fiskalnej.

Mogłabym z nim powalczyć...tylko chwilowo nie mam siły.
Mam jeszcze ok 10 dni....pomyślę.

Dzięki za rady!

skoro wiesz lepiej...