Juzia u mnie wszystkie miskanty i rozplenice nie dają znaku życia. Zaczynam się martwić bo tu i tam czytam że ruszają. Zawilce jesienne tak samo zdechłe jakieś
Na zdjęciu to anabelka jest ? wysoko cięłaś, ja chyba za nisko ale podobno tak można.Czy nie można ?
Juziu jak podnosiliśmy teren to duzo czytałam o podsypywaniu pni drzew ziemia , wszedzie trąbili ze niecwolno pnia zasypywać bo drzewo choruje i pada dlatego dwa wielkie swierki odbudowaliśmy wielkimi donicami tyle wiem
nie ma takiego prawa, ma obowiązek przyjąć reklamację, jeśli masz zdjęcia które przedstawiają proste pnie, to takie drzewa oczekiwałaś kupić a nie jakieś pokręcone. Nie wdawaj się zbędne dyskusje, pisz śmiało, ze ma obowiązek przyjąć bo towar jest niezgodny z opisem. Spytaj czy przyśle swojego kuriera czy Ty masz zamówić a on zwróci koszty wysyłki,a le umowy podpisanej nie masz więc zapewne ten koszt będzie znacznie wyższy. Masz dowód zakupu (paragon/faktura)?
aaa i wiem co mówię bo się trochę na tym znam
Ja bym nie zostawiała i dawała wiary w gwarancje...
edit:
widzę, ze decyzję podjęłaś... przecież tacy krętacze liczą się z tym, ze ktoś uzna że nie opłaci mu się odsyłać towaru bo (koszt, logistyka itp ...) a on ma problem z głowy i kasę w kieszeni... Drzewa to nie skarpetki które łatwo i szybko się wymieni na inne, szkoda pracy, przywiązania... no ale każdy robi jak uważa za słuszne... Ja bym słuchała Danusi a nie Pana któremu zależy by pozbyć się towaru...
Aneta... ma obowiązek!!! Ale co z tego?? Kto go zmusi do przyjęcia reklamacji? Policja?
Jak nie chce to nie przyjmie i mogę się z nim tylko sądzić.
No tak czy nie?
Ja też się już trochę na tym znam, bo nie jedną reklamację przeżyłam
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach rękojmii za wady fizyczne.
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach zwrotu.
Z tym paragonem to nie jest tak do końca jak myślisz, bo jeśli prowadzi działalność tylko internetową i ma wszystkie wpłaty udokumentowane, to nie musi mieć nawet kasy fiskalnej.
Mogłabym z nim powalczyć...tylko chwilowo nie mam siły.
Mam jeszcze ok 10 dni....pomyślę.
A ja sie zastanawiam dlaczego tak szczepia
Bo to nie tylko ten pan
I pod tym linkiem który wcześniej wklejalam pokazana brzoza z identycznym szczepieniem
I w Pęchcinie u Szmitow tak szczepia
Może to nie jest niezgodne ze sztuką
Tylko ta głębokość sadzenia mnie zastanawia
W tygodniu tez poszukam informacji bo mnie to zaciekawilo