Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 18:39, 23 lip 2015

Na wiosnę troszkę się martwiłam o barbulę. Wyglądało jakby przemarzła. Miała dużo suchych gałązek. Ciachnęłam ją i miałam stracha, że się obrazi, ale jak teraz patrzę to chyba jednak coś z niej będzie i jeszcze na jesień zakwitnie.

Tak wyglądała na wiosnę po przycięciu

A teraz nie widać zza nie krzewuszki

Gardener27 18:44, 23 lip 2015

Budleje posiadasz mega duże U mnie też jakieś takie chimeryczne To chyba nie jest ich rok

Barbula ... nie znam ? Powiedz mi coś o niej bo jestem ciekaw
Warmia 18:57, 23 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Budleje posiadasz mega duże U mnie też jakieś takie chimeryczne To chyba nie jest ich rok

Barbula ... nie znam ? Powiedz mi coś o niej bo jestem ciekaw

To jest krzew, który dorasta do ok. pół metra. Moja ma listki bardziej szare z białymi brzegami i kwitnie na niebiesko pod koniec lata. Podobno może przemarzać. U mnie na razie to się nie zdarzyło. Jest osłonięta od wiatrów przez dom i widzę, że jej to służy. Kwiatuszki ma bardzo niepozorne, ale jest ich tyle, że krzew robi się niebieski. Są jeszcze inne odmiany. Moja sąsiadka ma z jasnozielonymi listkami o żółtawych brzeszkach. Lubię ją za to, że kwitnie na jesień jak już większość krzewów przekwita.
MirellaB 19:14, 23 lip 2015

Ale krzewuszkę miałaś mega piękną
Jestem ciekawa tej Barbuli, bo pierwszy raz ją u Ciebie widziałam
Warmia 19:20, 23 lip 2015

Mam nadzieję, że pięknie zakwitnie jak co roku. Wtedy musisz zobaczyć ją na własne oczy.
Gardener27 19:58, 23 lip 2015

Warmia napisał(a)

To jest krzew, który dorasta do ok. pół metra. Moja ma listki bardziej szare z białymi brzegami i kwitnie na niebiesko pod koniec lata. Podobno może przemarzać. U mnie na razie to się nie zdarzyło. Jest osłonięta od wiatrów przez dom i widzę, że jej to służy. Kwiatuszki ma bardzo niepozorne, ale jest ich tyle, że krzew robi się niebieski. Są jeszcze inne odmiany. Moja sąsiadka ma z jasnozielonymi listkami o żółtawych brzeszkach. Lubię ją za to, że kwitnie na jesień jak już większość krzewów przekwita.

Bardzo ciekawy krzew i chyba mało popularny To późne kwitnienie przemawia do mnie najbardziej Jak będę w szkółce to się zapytam czy posiadają Dzięki za info
Warmia 20:08, 23 lip 2015

Proszę bardzo
Warmia 20:37, 23 lip 2015

Z mojej Ruby jeszcze będzie hortensja

a z tej to już jest hortensja jak się patrzy

Gardener27 21:00, 23 lip 2015

U mnie hortensje ogrodowe w gruncie kapryśnie kwitły więc uprawiam je w donicach Na zimę wnoszę do gospodarczego i nigdy mi nie marzną Jak tak zacząłem postępować kwitną mi obficie każdego roku
Warmia 21:07, 23 lip 2015

U mnie w tym roku jedna coś kaprysiła, ale to chyba dlatego, że ta zima nie była zimą. Było sucho i mam wrażenie, że poprostu podeschła. Jednak się zebrała w sobie i chyba nawet zakwitnie.