Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 19:28, 19 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Myślę o roślinach na te 6 m

Chyba coś źle napisałm. Cała ta rabata ma 6m. Tak dla jasności, ale to chyba nie przeszkadza.
To pod nimi mogłabym posadzić rozchodniki i może jakieś trawki. Tylko jak ją zakończyć, bo ona kończy się schodami i za schodami jest dalej kawałek tarasu, na końcu którego jest trzmielina na pniu z rozplenicą.
Warmia 19:30, 19 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Marta, a ja myślałam, że Ty dynie narysowałaś, a to tuja i trzmielina

Dobra już się nie śmieję. Wracam dalej analizować co wymyśliłaś.

I Ty Brutusie przeciwko mnie?
MirellaB 19:39, 19 sie 2015

Więc moje zdanie, którego pewnie i tak nie weźmiesz pod uwagę, ale co tam napiszę

Twoja propozycja jest ok. Chciałaś coś zimozielonego i będzie - tuje i trzmielina.

A po obu stronach schodów, żeby była jakaś ciągłość to może cisy kolumnowe dać?

Zgadzam się z Przemkiem,że berberysy bordowe,albo czerwone ładnie by były wybarwione.
Gardener27 19:41, 19 sie 2015

Warmia napisał(a)

Chyba coś źle napisałm. Cała ta rabata ma 6m. Tak dla jasności, ale to chyba nie przeszkadza.
To pod nimi mogłabym posadzić rozchodniki i może jakieś trawki. Tylko jak ją zakończyć, bo ona kończy się schodami i za schodami jest dalej kawałek tarasu, na końcu którego jest trzmielina na pniu z rozplenicą.

... ja dziś niekumaty jestem Masz jakies zdjęcie w realu Może będzie łatwiej mi ogarnąć
MirellaB 19:42, 19 sie 2015

A czy Ty wogóle chcesz mieć jakąś ciągłość tej rabaty tzn.po prawej i po lewej stronie schodów to samo?

Zrób trzy ujęcia tarasu: lewa strona, środek tarasu z schodami, prawa strona.
Warmia 21:05, 19 sie 2015

Cały taras ma 9 m szerokości. Są dwie rabaty na tej szerokości, ponieważ w pewnym momencie są schody. Jedna rabata ma 6m, a druga będzie miała ok 1,5m.
Tę część już znacie

Tak wygląda druga część od schodów

Jutro spróbuję zrobić lepsze zdjęcia całego tarasu, bo są jeszcze boki tarasu (zamiast łubinu jest teraz hortensja vanilka - mogę ją oczywiście przesadzić)

i kurcze fajnie by było, żeby wszystko ze sobą jakoś współgrało. Ja wiem, że za dużo tego wszystkiego
MirellaB 21:13, 19 sie 2015

Marta ja Twój ogród znam, ale inni na podstawie tych zdjęć mogę mieć problem. Nie rób zdjęć z ukosa tylko przodem, łatwiej będzie
Gardener27 21:15, 19 sie 2015

Uff ... jednak ze mną nie jest tak źle O tym właśnie mówiłem
Z róż nie jesteś zadowolona to je eksmituj ... ta czerwień do niczego tu nie pasuje Proponuję niebiesko białą rabatę Możesz wykorzystać wiele roślin jakie posiadasz, lawendę, szałwię, łubiny Zrób miszmasz po angielsku stopniując od najwyższych do najniższych Miedzy bylinami rozplenice i wspomniane bukietowe bobo
Warmia 21:20, 19 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Marta ja Twój ogród znam, ale inni na podstawie tych zdjęć mogę mieć problem. Nie rób zdjęć z ukosa tylko przodem, łatwiej będzie

Taki to ja na razie nie robiłam, bo mi się nie podoba, a jak mi się coś nie podoba, to tego nie fotografuję Jutro spróbuję.
Warmia 21:27, 19 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Uff ... jednak ze mną nie jest tak źle O tym właśnie mówiłem
Z róż nie jesteś zadowolona to je eksmituj ... ta czerwień do niczego tu nie pasuje Proponuję niebiesko białą rabatę Możesz wykorzystać wiele roślin jakie posiadasz, lawendę, szałwię, łubiny Zrób miszmasz po angielsku stopniując od najwyższych do najniższych Miedzy bylinami rozplenice i wspomniane bukietowe bobo

Czerwień też mi tu nie gra i zastanawiam się czemu wcześniej mi to nie przeszkadzało Łubinu już nie mam, bo mi go pożarł oprzędzik, który przylazł z pola obok.