Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

MirellaB 20:59, 21 sie 2015

Marta, a gdzie zdjęcia przodu rabaty? Wstawiaj będziemy myśleć, czas ucieka
Gardener27 21:01, 21 sie 2015

No no ... tylko mi tu proszę nie narzekać; Gdybyśmy wszyscy mieli idealne ogrody to byśmy zdechli z nudów Tak jest czym się zająć i sprawia to olbrzymią frajdę Tak na marginesie Twój ogród to nie chaos
Dziś byłem w ogrodniczym po carexy na obwódki moich rabat Mieli ostatnie całe 3 sztuki a ja potrzebuję dużo więcej Kto by pomyślał że na takiej pipiduwie ktoś zwróci uwagę na trawki a mieli ich z 10 m2 Widocznie nie doceniam tej społeczności Moją uwagę przykuły duże wrzosy po 4,5 zł Chodziłem wkoło nich oglądałem, macałem prawie spróbowałem i nic nie wziąłem Dajesz wiarę ? Chyba się starzeję ... gdyby to było kiedyś pewnie wziąłbym po jednym z każdej odmiany Z zakupami wrzosów i chryzantem do donic jeszcze czekam bo moja lawenda francuska jak na tę pore roku bardzo żywotna i szkoda jej jeszcze wyrzucać na kompost ( o zimowaniu jej nie ma mowy ) Muszę jechać gdzieś dalej po te carexy Mam jeszcze troche wolnego więc mśylę że mi się uda Ups ... troche się rozgadałem
MirellaB 21:06, 21 sie 2015

Przemek - jak nie obawiasz się kupować przez internet to polecam zakup carex-ów na trawki.pl - ja zawsze tam kupuję
Warmia 21:06, 21 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
No no ... tylko mi tu proszę nie narzekać; Gdybyśmy wszyscy mieli idealne ogrody to byśmy zdechli z nudów Tak jest czym się zająć i sprawia to olbrzymią frajdę Tak na marginesie Twój ogród to nie chaos
Dziś byłem w ogrodniczym po carexy na obwódki moich rabat Mieli ostatnie całe 3 sztuki a ja potrzebuję dużo więcej Kto by pomyślał że na takiej pipiduwie ktoś zwróci uwagę na trawki a mieli ich z 10 m2 Widocznie nie doceniam tej społeczności Moją uwagę przykuły duże wrzosy po 4,5 zł Chodziłem wkoło nich oglądałem, macałem prawie spróbowałem i nic nie wziąłem Dajesz wiarę ? Chyba się starzeję ... gdyby to było kiedyś pewnie wziąłbym po jednym z każdej odmiany Z zakupami wrzosów i chryzantem do donic jeszcze czekam bo moja lawenda francuska jak na tę pore roku bardzo żywotna i szkoda jej jeszcze wyrzucać na kompost ( o zimowaniu jej nie ma mowy ) Muszę jechać gdzieś dalej po te carexy Mam jeszcze troche wolnego więc mśylę że mi się uda Ups ... troche się rozgadałem

A moja francuska przezimowała w ziemi Ale, że Ty nie kupiłeś ani jednego wrzosa szok
Warmia 21:10, 21 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Marta, a gdzie zdjęcia przodu rabaty? Wstawiaj będziemy myśleć, czas ucieka

Jutro wstawię, bo dzisiaj miałam jakiegoś doła ogrodowego Namieszałaś mi w głowie (ale nie w złym tego słowa znaczeniu) Te cisy po bokach schodów, nie dają mi spokoju. Jak masz zdjęcie, o które Ci chodziło to wstaw u mnie, obejrzę sobie. Chyba, że nazwę pamiętasz.
Gardener27 21:19, 21 sie 2015

Warmia napisał(a)

A moja francuska przezimowała w ziemi

Nie może być Byłabyś pierwszą jaka znam której to się udało
Warmia 21:40, 21 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Nie może być Byłabyś pierwszą jaka znam której to się udało

Francuska ma duży kwiatostan z płatkami na górze, czy tak? Wysadziłam ją w zeszłym roku z doniczki nie wiedząc, że ona nie zimuje Niestety nie zrobię już zdjęcia, bo dzisiaj ją ciachnęłam. Czyżbym się, aż tak pomyliła? A jest jeszcze jakaś inna lawenda podobna do francuskiej?
Gardener27 21:51, 21 sie 2015

Warmia napisał(a)

Francuska ma duży kwiatostan z płatkami na górze, czy tak? Wysadziłam ją w zeszłym roku z doniczki nie wiedząc, że ona nie zimuje Niestety nie zrobię już zdjęcia, bo dzisiaj ją ciachnęłam. Czyżbym się, aż tak pomyliła? A jest jeszcze jakaś inna lawenda podobna do francuskiej?

Francuskiej nie da się pomylić z żadną inną Z Twojego opisu wynika że o niej mowa ale tak dla pewności Zdjęcie z mojego ogrody

Dlaczego ją ścięłaś ? ona kwitnie do samej jesieni

MirellaB 21:51, 21 sie 2015

Jutro pstryknę zdjęcie cisa o którym myślę dla Ciebie.
A Ty pomyśl o powtarzalności roślin na odcinku 1,5m - mówię Ci to dobry pomysł
Warmia 21:59, 21 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Francuskiej nie da się pomylić z żadną inną Z Twojego opisu wynika że o niej mowa ale tak dla pewności Zdjęcie z mojego ogrody

Dlaczego ją ścięłaś ? ona kwitnie do samej jesieni

Takie miała kwiatostany tylko już suche, ale nie dlatego, że cała była sucha. Listki ma zielone. Nie wygląda najdorodniej, bo kiepskie miejsce miała (trochę w cieniu). Posadziłam ją przy innej lawendzie i ta ją trochę zakrzyczała. A może dlatego przezimowała