Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 11:26, 26 lip 2017

Elu to sa owce kamerunskie, wiele osob myli je z kozami.

leje u nas niemilosierni od wczporaj wieczorem. +13 stopni mamy brrrr szaro, buro i ponuro. Jutro ma byc lepiej a w weeken juz znowu lato. Punktualnie z poczatkiem mojego urlopu
ElzbietaFranka 23:20, 26 lip 2017

Gwara Ślaska ma duzo nalecialosci niemieckich, wiec w kulinariach tez sa takie nazwy z niemieckiego. Na biglu wisi ancuk w antryju a pod spodkym koszula ze sztulpami.
To tyle juz mi troche wylecialy z glowy rozne slakie powiedzonka, ale wystarczy kilka dni pobytu i godom jak oni a jeszcze jak wypije jakiegos sznapsu to mi sie jezyk rozwiazuje na calego.

Pa dobrej nocy.
violka171 23:20, 26 lip 2017

he he u nas też leje od dwóch dni-ziemia już nie przyjmuje wody,uciekłam do domu z z torbą fasolki,róże chorują bardzo ,wszystko się wywraca do góry nogami w ogrodzie,ja wole iść do pracy i nie patrzeć na tą klęskę

kaz742011 23:26, 26 lip 2017

U mnie dzisiaj tylko przelotne opady, no i ciepło 24 °C. Wczoraj lało prawie cały dzień. Jeszcze w nocy poprawiło, to na razie wystarczy. Chwaściorów nie nadążam wyrywać.
pestka56 00:10, 27 lip 2017

U nas dziś bez deszczu i nawet słońce po południu. Trzymajcie kciuki, żeby w sobotę nie lało, bo muszę powtórzyć oprysk przeciw grzybowym. Na razie tylko dęby i łubiny mączniaka złapały. Może się uda resztę obronić.
Chwatom już właściwie odpuściłam
violka171 01:06, 27 lip 2017

pestka56 napisał(a)
U nas dziś bez deszczu i nawet słońce po południu. Trzymajcie kciuki, żeby w sobotę nie lało, bo muszę powtórzyć oprysk przeciw grzybowym. Na razie tylko dęby i łubiny mączniaka złapały. Może się uda resztę obronić.
Chwatom już właściwie odpuściłam

człowiek czasami bezsilny jest
Basilikum 06:29, 27 lip 2017

dziekuje za sprawozdanie pogodowe jest czyli i dla mnie nadzieja na lato
u nas wczoraj bylo 13-15°C i lalo niemilosiernie calutki dzien bez ustanku, czasami troche mniej. Dzis ponoc lepiej ma byc ale tak dobrze to dopiero w sobote czyli punktualnie z poczatkiem mojego urlopu
Do ogrodu wlasciwie nie zagladam, tylko przechodze z zadartym nosem, by chwastow nie widac od poniedzialku wezme sie za niego.

Dalej przyjmujemy porody. Mamy juz 12 jagniat z czego 11 to baranki. Plaga jakas Zabawnie to wyglada jak rozrabiac zaczynaja

Elu zaczelam rozumiec slazakow jak sie niemieckiego nauczylam. Jak ostatnio bylismy na Slasku to z mezem sie super bawilismy rozwiazywaniem zagadek jezykowych moja torebka w naszej malzenskiej gwarze nazywa sie Taszka
pestka56 08:49, 27 lip 2017

U nas słońce i bażant pyskuje ww ogrodzie

Wszystkie owieczki są kotne? Już i tak fajne rozbrykane stadko maluszków macie. Pokaż co robią jak pójdą na łąkę. To musi być świetny widok.
Kindzia 09:41, 27 lip 2017

Ja wiem Iza, że to nie Twoje floksy podziwiałam

Ja nie jestem rodowitą Ślązaczką, chociaż na Śląsku mieszkam już kupę lat. Jak zaczęłam pracować w szkole, w pierwszym roku, uczyłam także fizyki. I pamiętam jak sprawdzałam pierwszą klasówkę...
Pytanie : przykład cieczy mieszających się
Odpowiedź : woda + brena

Do sąsiadki leciałam po wytłumaczenie
gosika67 10:28, 27 lip 2017

Iza zawsze coś wypatrzysz.
U nas wczoraj ładna pogoda.Dziś też się ładnie zapowiada.