Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 11:15, 27 lip 2017

u nas dzis jeszcze dosc zimno jest ale slonko sie pokazuje i nie pada

Przez te deszcze owce prawie nie wychodzily na lake. Wszystkie po katach siedza w chalupie. male skacza na silonkowa kule a matki co chwila przywoluja je do porzadku Jak slonko wyjdzie to porobie fotki.
Radziu2013 11:19, 27 lip 2017

U mnie całą noc padało a tak po 8.00 przestało ale cały czas pochmurno
Basilikum 11:19, 27 lip 2017

Kasiu brena kojarzy mi sie z Wodka ale pojeciua nie mam
ja kupilam sobie slowniczek polsko bawarski ale M mnie wysmial, bo na Bawarii jest tyle dialektow co wiosek i cos co u nas tak sie nazywa w sasiedniej wiosce juz troche inaczej

Gosia mam nadzieje, ze lada pogoda i u nas wkrotce zawita. teraz i tak czasu jak na lekarstwo, (koncze szycie) wiec moze i padac.
pestka56 11:56, 27 lip 2017

Fuzekle i zicherka
Podoba mi się też bebok.

Kiedyś dostałam życzenia na Wielkanoc:
"Starki padali, że wtym dniu słońce skoko z wielgigo szczynścio. Jo wom gożycza gryfnych geszenków od Hazoka, kupa maszkietów i by colki świot was pszajał! A w lony poniedziałek by wszyjskie gryfne frelki łoziły ganz mokre!"
Mam na szczęście ślązaczkę przyjaciółkę blisko, bo inaczej krewa ze zrozumieniem była
pestka56 12:03, 27 lip 2017

Iza, moja córka ma mała stajnię i szkółkę jeździecką, ale mało z tego pieniędzy, więc dorabia szyjąc różnej wielkości specjalne siatki do karmienia koni. Znasz taki sposób?
Basilikum 12:59, 27 lip 2017

Kasiu znam, mamy tez taka siatke w dawnej oborze. Tam mieszkaja owce przed wyprowadzka. Super sie sprawdza, bo rozkladamy na podlodze, kladniemy snopek i zaciagamy. Mniej sie kruszy.
Co to za zwierzaczki na fotce? o mi wygladaja jak kamerunki.
Kasya 13:20, 27 lip 2017

Basilikum napisał(a)

takie betonowe ciasta chcialabym sie nauczyc robic ale nie wiem jak beton zmieszac ile do ile hmm ktos na o robil ozdoby z betonu ale kto?

nawet apetycznie wyglada
sylwia_slomc... 13:26, 27 lip 2017

Basilikum napisał(a)
ojej to mu smutno chyba. Kozy mysle, jak owce sa zwierzetami stadnymi. Jednej owcy nie da sie trzymac, bo w depresje popadnie. Dwie trohe lepiej ale najlepiej conajmniej 3 miec

takie betonowe ciasta chcialabym sie nauczyc robic ale nie wiem jak beton zmieszac ile do ile hmm ktos na o robil ozdoby z betonu ale kto?

Cudne te Twoje dekoracje Przypomniałam sobie , że i u mnie buciorki czekają na wypełnienie ziemią
A z betonu poidła robiłam rok temu
Jeśli dobrze pamiętam to dawałam na dwie trzy łopaty piasku łopatę cementu i dla plastyczności kleju do siatki( jak na elewację) trochę dodawałam, potem przez tydzień trzeba pamiętać , żeby ten beton wodą podlewać dość mocno - lepiej wiąże jak schnie powoli i nie pęka
sylwia_slomc... 13:27, 27 lip 2017

To jest białe to chyba z jakimś dodatkiem wapna czy gipsu, z samego betonu wychodzi szaro niebieskie.
gosika67 13:42, 27 lip 2017

No pochwaliłam dzień przed zachodem -pada