Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 11:01, 31 sie 2017

Kasiu jezowki moze jeszcze beda, musze do marketu sie przejechac, w tamtym roku na wyprzedazy byly za grosze moze i w tym sie trafia.
Dzielzany tez mi sie bardzo podobaja. mam dwa ale jedna Taki marny urosl, za ciasno mial. jak sadzilam bylo duzo miejsca wokolo a potem wybujaly inne i zagluszyly go ale mam nadzieje, ze sie wysial i za rok pokaze co potrafi
Czytalam, ze w Lublinie taniuskie jezowki byly.
Ten zlocien, ktory kupilam zamiast jezowki tez ladny i w sumie nie zaluje, ze go wzielam. Mi sie tez powoli miejsce konczy. Moze za rok bede jakas nowa rabate robic.
Kindzia 14:38, 31 sie 2017

Basilikum napisał(a)
Kasiu jezowki moze jeszcze beda, musze do marketu sie przejechac, w tamtym roku na wyprzedazy byly za grosze moze i w tym sie trafia.
Dzielzany tez mi sie bardzo podobaja. mam dwa ale jedna Taki marny urosl, za ciasno mial. jak sadzilam bylo duzo miejsca wokolo a potem wybujaly inne i zagluszyly go ale mam nadzieje, ze sie wysial i za rok pokaze co potrafi
Czytalam, ze w Lublinie taniuskie jezowki byly.
Ten zlocien, ktory kupilam zamiast jezowki tez ladny i w sumie nie zaluje, ze go wzielam. Mi sie tez powoli miejsce konczy. Moze za rok bede jakas nowa rabate robic.

Jeszcze planujesz nasadzenia w tym roku? Dobra jesteś
Tak, ceny były bardzo zachęcające...po 7 zł, jak nie kupić? A wszystkie wołały na nas...

Bo złocienie ładne są. Mam różowe, mnożą się na potęgę, nawet dałam Monice kawałek, jak u mnie była w czasie urlopu.

Nowa rabata? Ty to jednak masz bateryjki nie wyczerpane Mnie już nikt nie namówi, tylko jeszcze kawałek do zagospodarowania mam przy drugiej bramie...i koniec tego dobrego!

Mam różę o wdzięcznej nazwie Isabella Rossellini
Basilikum 14:45, 31 sie 2017

Kasiu poszperalam u mnie i chyba nie mam ostatnio tej Isabelle, zrobie jej fotke i porownamy, Ona jest nie wysoka jakies 50 cm i ciemnoczerwone kwiaty ma.

Nad nowa rabata glowkuje ale najszybciej na wiosne sie za na zabiore. Chcialabym cos, by na to patrzec z pokoju krawieckiego. Taka ucieche i odskocznie dla oczu.
Sadze jeszcze na skalniakowe, przedluzam ja.

I mam cwieka co zrobic z rabata przed garazem. Jak postawilismy plot to teraz nam ta trawa jakos nie pasuje. Musze szkic zrobic i poprosic Was o rade. Narazie jednak czasu niet. Jeszcze nie posadzilam wszystkich zakupow.
Nowe jezowki beda tylko jak sie uda upolowac przecenione. Nie zwariowalam jeszcze by placic 16 € za szt
hankaandrus_44 18:07, 31 sie 2017

Mam nadzieję, że ta rabata na widoku z okna wyjdzie super!
Basilikum 20:26, 31 sie 2017

Czy widzicie zdjecia sonecznikow i nagietkow na poprzedniej stronie? Ja ich w pracy nie widzialam i chcialam od nowa wgrac jak wroce z pracy a teraz patrze w tym kompie, ze one sa hmmmm
AniazZielone... 20:33, 31 sie 2017

Tylko różyczki, nic więcej
Basilikum 20:37, 31 sie 2017

a to wgram od nowa, lece po karte
Basilikum 20:58, 31 sie 2017

Aiu juz zmienilam, mam nadzieje, ze teraz widac

dynki jeszcze w warzywniku sie wylleguja, jutro i na nie przyjdzie czas
w srode juz jedlismy makaron z dynia
anek 21:05, 31 sie 2017

Pobyłam dzisiaj u Ciebie Iza i nie musiałam pic trzeciej kawy. Ile masz energii kobieto, jak świetnie gospodarzysz swoim czasem, a ile piękna zostawiasz po tym krzątaniu po ogrodzie. Widać, że rosliny Cię lubią.
AniazZielone... 21:10, 31 sie 2017

Iza, dynki świetne, podaj przepis na makaron z dynią, nigdy nie robiłam, a mam 4 duże, a ile można jeść leczo?
Wrzuć więcej zdjęć z warzywnika tam było więcej
Twój power mnie zadziwia, ja od 2 dni ślęczę nad ażurami na podjeździe i na truskawniku, ale za to jutro jadę na grzybki
Czekam na zdjęcia