Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

14:33, 04 paź 2017
hanka_andrus napisał(a)
Też mam takie wrażenie. I to w kraju, gdzie obecni dziadkowie z pół Europy zniszczyli. Gdzie nam się równać z widokami, przynajmniej ogrody mamy super!

ciekawy komentarz ....dziadkowie niszczyciele ))
bogata unia przez lata powinna nam płacić za ta destrukcje ...zeby zarobki zrównać i przynajmniej ilośc dróg dostosować do potrzeb i standardów 21 wieku .... cos tam bym jeszcze skomentowała ...ale to nie forum polityczne ..wiec zostawię przemyślenia dla siebie

Bawaria piekna jest ...Tyrol tak samo mnie zachwyca ...i ta dbałość o własna tożsamośc ...takie wartości sie widzi w tamtych regionachfajnie że nam pokazujesz ten swiat
malgorzata_s... 14:46, 04 paź 2017

Iza piękna ta Bawaria nie ma co
hanka_andrus 15:18, 04 paź 2017

Nie mam żalu do dzisiejszych mieszkańców Bawarii czy innych niemieckich regionów.
Ale tę różnice się widzi. U nas 50 lat komuny i u nich 50 lat własności. A i kolejne 20 lat niewiele jeszcze mogło u nas zmienić na lepsze.
Dopiero nasze wnuki dojdą do normalności europejskiej.
Basilikum 16:50, 04 paź 2017

eda napisał(a)
Ale super jak w innym świecie buziaki
bardzo malownicze śliczna fotka

a tam zaraz w innym w tym samym, no moze w bardziej Apejskim

violka171 napisał(a)
fajnie ozdobione krowy
widoki niesamowite,te ostatnie zdjęcia wyglądają jak pocztówki pamiątkowe

hanka_andrus napisał(a)
Też mam takie wrażenie. I to w kraju, gdzie obecni dziadkowie z pół Europy zniszczyli. Gdzie nam się równać z widokami, przynajmniej ogrody mamy super!

wtakim pieknym miejscu takie oropne zbrodnie planowali. Dobrze, ze juz ich nie ma. Polskiewidoki tez niczego sobie Tatry np.

pestka56 napisał(a)
Znowu uczta dla oczu. Cudne wycieczki robicie

to z pracy byla wycieczka. Z klubu sportowego tez mielismy jechac ale lalo wczoraj caly dzien. Za to sie pobyczylam

eee_taam napisał(a)

ciekawy komentarz ....dziadkowie niszczyciele ))

Dziadek mojego M niczego nie zniszczyl a jego corce nazisci zabili dwojke dzieci w zakladzie doswiadczalnym. Dziadkowi tez grozili, ze gdyby nie to ze ma kupe dzieci to by sie znim porachowali. Takie dzieje wielu Niemcow tez po stronie pokrzywdzonych jest. Oj nasluchalam sie juz tu duzo.
hanka_andrus 17:16, 04 paź 2017

Losy narodów plotą się niezależnie od woli jednostki. To tylko w ogrodzie myślimy, że nad wszystkim panujemy, a guzik! Wysieje się coś z wiatrem, ptaszki coś z okolicy przyniosą i mamy już nieplanowane urodzaje.
Izabelko, przepraszam za wywołanie politycznych wpisów.
Bawarczycy są niezależnym narodem, cenią swoje obyczaje i kulturę. Dlatego nam się podobają Twoje zdjęcia. No i dodatek widoków- bezcenny!
Dzięki! Bardzo, bardzo!
17:26, 04 paź 2017
historia nie jest łatwa ...zwłaszcza że jeden naród podzielono na dwa ..lepszy i gorszy...jedno miasto miało dwa ustroje ....co tez na pewno nie jest dla tego narodu łatwe do zrozumienia.....i te różnice w mentalności wschodu i zachodu na pewno dalej widać .....to sa bardzo trudne i skomplikowane tematy ...nie na to forum.

jakas depresja jesienna sie wdarła ...ale przynajmniej cieszmy sie ze mozemy teraz swobodnie jeździć po Europie
Basilikum 17:47, 04 paź 2017

Haniu czasami i o polityce trzeba wiem nielatwe to tematy. No komuna nas zniszczyla, nie tylko ekonomiczie ale tez metalnie. Mam znajmych z bylego DDR-u oj tez sie nasluchalam. Ale z drugiej strony ciesze sie, ze mam okazje poznac losy tych z drugiej strony historii.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iza piękna ta Bawaria nie ma co

Gosiu dla ciebie dalszy ciag wycieczki

Justyno depresji jesiennej jeszcze nie mam no na szczescie.Slonko dzis przyswieca kwiatki sie usmiechaja, conieco odchawascilam dzis.
hanka_andrus 17:53, 04 paź 2017

No to dużo zrobiłaś! A u mnie pada.
Basilikum 18:09, 04 paź 2017

Haniu tylko jedna rabatke,stwierdzilam, ze bede po jednej dziennie robic. Juz trzy mam gtowe Mokro trasznie aleda sie plewic. Jutro jak pogoda pozwoli dalszy ciag. A teraz na trening pobiegac troche, by sie miesnie nie zastaly

malgorzata_s... 18:11, 04 paź 2017

Cuuudownie, dziękuję