Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 14:59, 15 lis 2017

hanka_andrus napisał(a)
Melodii o tej porze też chyba jeszcze nie chcę. Ale ponieważ po sklepach nie surfuję, to i świąt nie czuję. Ciasteczka też chyba będę piekła w sobotę.
Miłego dnia.

a ja juz slucham i podspiewuje bawarskie pastoralki

Lucja ksiazke i ja zawsze przyjme choc wtym roku pod choinka znajde juz trzy wlasnorecznie zamowione. Czekaja na mnie w P u rodzicow.

Kasya grabki lopatke przyniesie zajaczek

Ewo uslugi tansze tak, zawsze w Pl chodze do fryzjera a latem dalam moje ulubione klapki do naprawy i zaplacilam 1€ u nas nikt juz butow nie naprawia Ale np kosiarke rotacyjna kupilismy o duzo taniej i kiedys tez jakas maszyne rolnicza. Letem kupilam kilka materialow do szycia za grosze. Tak roznie jest trzeba porownywac ceny.

Gosia mi w tym miejscu sie te reniferki podobaly i tam pasowaly ale gdzie indziej juz by mi nie lezaly. A do mojego ogrodu wogole wstepu nie aja
Basilikum 15:54, 15 lis 2017

gobasia napisał(a)

u mnie czas przedświąteczny zacznie się dopiero po 4 grudnia
teraz mam jeszcze wiele spraw do pozałatwiania

w tym roku adwent pozno sie zaczyna wiec jeszcze mamy czas

Bedziecie w tym roku gospodarstwo przepisywac?
gobasia 16:03, 15 lis 2017

Basilikum napisał(a)

w tym roku adwent pozno sie zaczyna wiec jeszcze mamy czas

Bedziecie w tym roku gospodarstwo przepisywac?

Tak Izuniu...Wlaśnie po niedzieli zaczynam zbierać dokumenty...musimy to do końca roku z finalizować...upsss!!! będę emerytką
yolka 16:31, 15 lis 2017

gobasia napisał(a)

Tak Izuniu...Wlaśnie po niedzieli zaczynam zbierać dokumenty...musimy to do końca roku z finalizować...upsss!!! będę emerytką

Zazdroszczę
Basilikum 17:00, 15 lis 2017

Basiu ja tez moj M gada ciagle o emeryturze, i ze by na wczesniejsza poszedl (u niego w pracy jest taka mozliwosc) a jak beda tylo placic odprawy to tez idzie od razu
17:36, 15 lis 2017
kiermasze bożonarodzeniowe sie zaczynają poprosze o fotki z bawarskich kiermaszy ...od lat mam takie przekonanie że niemieckie kiermasze bożonarodzeniowe najatrakcyjniejsze w Europie

PS. to niby od kilku sezonów najmodniejszy trend ...ale jakos mi te pieńki brzozowe do reniferów i Mikołaja nie pasuja Nie mam gustu chyba ?

Basilikum 18:10, 15 lis 2017

ja nie zabardzo te kiermasze lubie ale na jednym mamy stoisko z kosciola wiec fotki zrobie. Sa takie gdzie miod myslo i powidlo a sa i takie gdzie naprawde ladne wyroby rzemieslnicze mozna kupic. Na tym naszym duzo stoisk nalezy do szkol, przedszkoli i roznych klubow i czesto ozna za grosze fajne rzeczy kupic. Na naszym stoisku eda sprzedawane moje wyroby, mam nadzieje, ze choc troche sie sprzeda. Jeszcze na taki jeden pojde w sasiednij wsi, ten tez fajny jest, duzo ludzi z okolicy tam swoje produkty sprzedaje. Moze za rok bede i ja

brzozki jako dekoracja teraz modne
Basilikum 11:56, 18 lis 2017

macham lapka z jesiennego ogrodu.

Wczoraj wpadla mi do koszyka solidnie przeceniona pecherznica 'Golden Nugget' wiec ja dzis jeszzce posadzilam.
Przy okazji scielam gaure.

Dla wszystkich czekajacych na slonce
gosika67 12:11, 18 lis 2017

Cześć Iza,fajnego masz wnusia.
30.11. wybieram się do Landschutu, czy będzie tam jarmark świąteczny?
Basilikum 12:15, 18 lis 2017

Gosiu nie planowalam ale moge w kalendarz spojrzec moze sie uda. Jarmark bedzie na zakmku czy w miescie?