Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Hana75 21:17, 13 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
a to ja dzis

Piękna dziewczyna w mini spódniczce siedzi w dużym, brzydkim, spracowanym traktorze.
To Ty jesteś prawdziwą rolniczką! Nie boisz się takich potworów.
A ja myślałam, że ty jesteś od tych delikatniejszych obowiązków ogrodowo-domowych.
Choć często praca w domu jest ciężka i niedoceniana
Pozdrowionka
Kasiek 21:21, 13 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
Kasiek to jest koza
zobacz jakie ma rogi i jak ja masz na lace kolo domu to sie przyjrzyj ogonowi. Kozie ogon stoi do gory u owiec wisi.

Wiem hihihi ale tak mi sie spodobala ze i w sumie podobna w kolorach...ze Ci ja daje
Spotkalam cale stado na ostatnim wypadzie, na wysokosci okolo 2 tys ...Fajnie jadly z reki ale...mnie osobiscie wnerwiaja te dzwonki, obojetnie czy u krowy czy u innego zwierzaka
Basilikum 21:22, 13 wrz 2015

traktorem nie jezdze. Rolniczka jestem malorolna. Pomagam czasami jak sa sianokosy i zniwa. I zwierzetom wode zaniose i zarelko. Ale ogolnie zajmuje sie domem i ogrodem.
To wogole dziwne, bo ja sie rekami i nogami przez piersze 35 lat mojego zycia bronilam przed wsia. A teraz juz bym chyba nie mogla mieszkac w miescie.
Basilikum 21:26, 13 wrz 2015

Kasiek a ja te dzwonki wlasnie lubie, taka atmosfere w alpach robia. Nie wyobrazam sobie Alp bez dzwonkow. Nie mysle, ze one jakos uciazliwe dla zwierzat sa. Nasze nie maja, bo sa na ogrodzonym terenie i raczej nie moga z niego wyjsc (choc sie zdarza ale jak jedna owca wyjdzie to nie opusci stada i biega dookola plotu).
Kasiek 21:29, 13 wrz 2015

Jestem odmiennego zdania...ale chyba moge prawda? Usunac?
Kasiek 21:31, 13 wrz 2015

Kupilam tez sniezyce, piekne....mam nadzieje ze jeszcze kilka opakowan gdzies znajde Mialam Ci podac nazwy czosnkow ale zrobie to jutro bo leza w koszyku w garazu
Basilikum 21:31, 13 wrz 2015

Kasiu co Ty masz usuwac. Ilu Polakow tyle zdani i kazdy ma prawo do swojego.
Basilikum 21:34, 13 wrz 2015

kasiu nazwy czosnkow nie wzne. ja juz swoje na ten rok kupilam. Posadze, zobacze jak sie bede sprawowowac i jak beda grzeczne to za rok kupie im rodzenstwo.
Kasiek 21:37, 13 wrz 2015

Lubie odglos dzwonkow, bo wiem ze juz jestem w ukochanych gorach, ale sama takiego dzwonka na szyji nosic bym nie chciala...i to 24 godziny na dobe
Po prostu szkoda mi tych zwierzat..oj nie bylabym przedsiebiorczym rolnikiem o nie
Kasiek 21:40, 13 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
kasiu nazwy czosnkow nie wzne. ja juz swoje na ten rok kupilam. Posadze, zobacze jak sie bede sprawowowac i jak beda grzeczne to za rok kupie im rodzenstwo.

Z czosnkow bylam bardzo zadowolona i dlatego teraz dokupuje, natomiast z innych cebulowych nie Nie wiem co sie stalo, mialam w sumie 2250 cebulowych a wyszlo doslownie kilka Drugi raz nie probuje, szkoda mi i pieniedzy i odciskow na rekach i tego rozczarowania
Kupilam tez sliczne krokusiki i bardzo sie z tego ciesze