Nam sie to zdarzylo pierwszy raz, ze porod widzielismy. Kiedys w ncy na kamerze ogladalismy ale tak na zywo to nie to samo. Az mi lzy w ozach staly jak male wypadaly. I taka chwila rusza sie czy nie. I to wstawanie na nogi takie smieszne, bo im sie rozjezdzaly we wszystkie strony. A teraz juz biegaja calkiem szybko. Troche sie martwimy czy ta pierwsza dziewuszka mleko od mamy dostanie, bo jakos tak osobno biega. Ale bedziemy zagladac.
Kasiu to tak jak u nas wczoraj bylo znosnie a teraz zimno, slonko sie pokazuje od czasu do czasu ale ogolnie to dzien przy piecu tez spedzamy.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Akcja porodowa udokumentowana, ale cały tydzień to trwało, zanim sie rozwiązało. Teraz tylko niech rosną zdrowo, ale niech już ciepło będzie, bo i owieczkom będzie zdrowiej niż na takim wietrze.
Izuniu ja znowu tylko na chwilke wpadłam,zajechana jestem ,dziś zwalalismy czarnoziem
niezmiernie się cieszę z nowego przychówku i że wszystko ok się skończyło
bardzo ale to bardzo się cieszę
uciekam spać-ledwo siedzę
buziaki zostawiam dla całej familii owieczkowej
Haniu to wcale nie normalne jest z tym tygodniem. Normalnie idzie w 5 minut, no moze 30. I przed wcale nic nie widac. A pogoda maluchom obojetna, u nas czesto i w grudniu sie rodza w mrozy.
Kasya no szczescie mielismy, mamy owce juz jakies 7 llat i to by nas pierwszy raz, zdarzylismy aparat z domu przyniesc.
Taki to cud u zwierzat, ze maluchy tak szybko na nogi staja. Smiesznie to wygladalo jak na poczatku sie slizgaly i na takich chwiejnych nogach staly ale po godzinie juz biegaly za Mama i to dosc szybko. Mam tylko adzieje, ze nie bedzie butelkowych dzieci, bo jedna owieczka mi wygladala jakby z boku biegala a nie Kolo mamy i nie widzielismy jak ssie. Jutro rano musze isc i poobserwowac.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"