Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

MirellaB 16:25, 16 maj 2016

Ale fajna impreza i jak kolorowo
16:36, 16 maj 2016
ale super śpiewy,tańce i swawole
Ładnie na zdjęciu pośród śpiewaków wyszłaś

Kiermasz cudny,taki sielski,miodzio

Bliżnięta owieczkowe cudne

A to wiosna
Basilikum 17:05, 16 maj 2016

szkoda, ze pogoda nie za bardzo bo jak w taka zimnice na instrumencie grac
jak bylismy ostatnim razem to bylo dwa razy tyle muzykow

a tu druga Mama z blizniakami, troche niewyrazna fotka, bo z duzej odleglosci, na gorze stala

tez ma dziewczynke i chlopczyka
Kasiek 18:45, 16 maj 2016

Mordusie takie kochane, usciskalabym i przytulila

Izy u mnie dzisiaj tez zimno, siedzimy w domku przed kominkiem...Wczoraj bylismy na wypadzie, pogoda byla fajniejsza
Kasik 19:01, 16 maj 2016

Ależ superowe te dzieciaczki owcze. Jak ta natura hojna- 5 minut i stoi same. To nic, ze taki mały "pokurcz", ale jaki słodziak.
Basilikum 19:51, 16 maj 2016

Nam sie to zdarzylo pierwszy raz, ze porod widzielismy. Kiedys w ncy na kamerze ogladalismy ale tak na zywo to nie to samo. Az mi lzy w ozach staly jak male wypadaly. I taka chwila rusza sie czy nie. I to wstawanie na nogi takie smieszne, bo im sie rozjezdzaly we wszystkie strony. A teraz juz biegaja calkiem szybko. Troche sie martwimy czy ta pierwsza dziewuszka mleko od mamy dostanie, bo jakos tak osobno biega. Ale bedziemy zagladac.

Kasiu to tak jak u nas wczoraj bylo znosnie a teraz zimno, slonko sie pokazuje od czasu do czasu ale ogolnie to dzien przy piecu tez spedzamy.
Kasya 19:55, 16 maj 2016

Basilikum napisał(a)
mamy blizniaki
Udalo nam sie zobaczyc porod

nie wiem czy widzicie ale tu wlasnie drrugi wylatuje glowa w dol
Najpierw bylo jedno jagnie a jakies 15 minut po nim wyskoczylo drugie. Mama od razu zaczela oblizywac najpierw glowe a potem reszte. male po 5 minutach juz na nogach stalo

niesamowite, jak udalo sie uchwycic
hanka_andrus 20:01, 16 maj 2016

Akcja porodowa udokumentowana, ale cały tydzień to trwało, zanim sie rozwiązało. Teraz tylko niech rosną zdrowo, ale niech już ciepło będzie, bo i owieczkom będzie zdrowiej niż na takim wietrze.
violka171 21:00, 16 maj 2016

Izuniu ja znowu tylko na chwilke wpadłam,zajechana jestem ,dziś zwalalismy czarnoziem
niezmiernie się cieszę z nowego przychówku i że wszystko ok się skończyło
bardzo ale to bardzo się cieszę
uciekam spać-ledwo siedzę
buziaki zostawiam dla całej familii owieczkowej
Basilikum 21:47, 16 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Akcja porodowa udokumentowana, ale cały tydzień to trwało, zanim sie rozwiązało. Teraz tylko niech rosną zdrowo, ale niech już ciepło będzie, bo i owieczkom będzie zdrowiej niż na takim wietrze.

Haniu to wcale nie normalne jest z tym tygodniem. Normalnie idzie w 5 minut, no moze 30. I przed wcale nic nie widac. A pogoda maluchom obojetna, u nas czesto i w grudniu sie rodza w mrozy.

Kasya no szczescie mielismy, mamy owce juz jakies 7 llat i to by nas pierwszy raz, zdarzylismy aparat z domu przyniesc.

Taki to cud u zwierzat, ze maluchy tak szybko na nogi staja. Smiesznie to wygladalo jak na poczatku sie slizgaly i na takich chwiejnych nogach staly ale po godzinie juz biegaly za Mama i to dosc szybko. Mam tylko adzieje, ze nie bedzie butelkowych dzieci, bo jedna owieczka mi wygladala jakby z boku biegala a nie Kolo mamy i nie widzielismy jak ssie. Jutro rano musze isc i poobserwowac.