Zrobilam dzis porzadek na tarasie i znalazlam doniczke z niby rozchodnika. Jednak jej nie oddalam na gieldzie. Na doniczce pisze "durum Crassulaceae"
Jak ostatnio bylam w tym sklepie nie mieli tej roslinki w sprzedazy a dzis tam bylam i od razu ja zauwazylam. Doniczka byla z innej firmy a na niej pisalo Sedum
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Vioa mi tez wyskakuja inne. Crassulaceae (gruboszowate) to nazwa rodziny roslin takich grubolistnych i do niej nalezy tez rozchodnik. https://pl.wikipedia.org/wiki/Gruboszowate
To durum to moze nazwa nadana przez szkolkarza, ktory ta rosline wyprodukowal, a ze pewie i sprzedje przez net to i nie ma tego nigdzie. Na doniczce niestety nie ma nazwy szkolki. Za to jest opis jak rosline pielegnowac i ze wody prawie nie potrzebuje.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
tak bo ten jest chyba skalisty i bez wody może długo przetrwać,tez mam jednego rozchodnika pod drzewem ale nie kwitnie,i nic go nie podlewam i ma sie bardzo dobrze
szczesciara z Ciebie że masz tego co masz bo jest cudny!!!!!!!
jakby Ci się udało odnalezc właściwą polską nazwę to pamiętaj o mnie ,musze go sobie zafundować