Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Milka 15:07, 10 paź 2016

To super...po co ci ta nerwówa, co ją masz w starym miejscu.
hanka_andrus 15:11, 10 paź 2016

Oby szybko Tobie poszli na rękę. Skoro szefowa Ciebie denerwuje czas z nią się rozstać Może nie będzie złośliwa i Cię szybko pożegna?
Basilikum 15:18, 10 paź 2016

tu nie chodzi o zlosliwosc, tylko o to, ze u nas wychowawczynie w przedszkolu sa poszukiwane. Nie latwo znajda kogos na moje miejsce, dlatego boje sie, ze mnie puscic nie beda chcieli. Jutro mnam Termin z kadrowa i bede wszystko wiedziec. Chce jeszcze do tego nowego przedszkola pojsc na hospitacje i prawdzic, czy rzeczywiscie wszystko tak ladnie wyglada jak sa dzieci w grupach
zawitka 16:46, 10 paź 2016

Izka jak możesz zmienić na lepsze to walcz i się nie daj Trzymam kciuki może pomogą ha ha Napisz jak było ????/
violka171 18:35, 10 paź 2016

Kindzia napisał(a)
Nie prawda. Wszystkie róże sadzone z gołym korzeniem kopczykuje się od razu!!!! Wiosną też, na minimum trzy tygodnie. Jesienią aż do wiosny. Miejsce szczepienia powinno być pod ziemią 5 cm, jak pisze Hania. To miejsce, które powinno być szczególnie chronione.
Dobrze przycięłaś róże do przesadzenia, kopczyki usyp i możesz zapomnieć do wiosny. Chyba, że będzie sucho, to podlewaj od czasu do czasu te zakopczykowane. Po południu wstawię zdjęcia moich przesadzanych w sobotę, zobaczysz jak wyglądają teraz.

no wiesz Ty co,byłam przekonana że dla tych też się kopczyki robi dopiero na zimę-przynajmniej tak mnie informowano ech
mam nadzieję że nic im się nie stanie jak zakopczykuję dopiero za pare dni
violka171 18:37, 10 paź 2016

Iza trzymam kciuki za pomyslne i szybkie pożegnanie obecnego pracodawce
Kindzia 19:24, 10 paź 2016

Chodzi o to żeby wiatr i słońce nie wysuszyły ich gałązek, dlatego się kopczykuje. Nie tylko ze względu na mróz.
Teraz mokro jest, nic im nie będzie.

Życzę Ci powodzenia, żeby Ci się ułożyło po Twojej myśli!!!
Basilikum 19:45, 10 paź 2016

Ja w takich sprawach powierzam Bogu problem i jak wyjdzie tak wyjdzie i bedzie dobrze, czasami sami nie wiemy dlaczego cos jest dobre. jak zaczynalam ta prace mialam dwie oferty i nie moglam si zdecydowac, ktora wziasc, ciagnelo mnie do tej drugiej. Tak wyszlo, ze jestem tu i naprawde wiele sie tu nauczylam. Choc ostatnie trzy lata byly ciezkie.
Jakkolwiek wyjdzie bedzie dobrze i mocno w to wierze.
Wlasnie wrocilam z pracy, mielismy narade i dostalam cala mase papierow do przeczytania. Glowe mam wielka jak chalupa
Tess 20:37, 10 paź 2016

Gratuluję i życzę, żeby Cie puścili jak najszybciej.
Madzenka 22:14, 10 paź 2016

Zmiana pracy zwykle wychodzi nam na dobre, wieksza motywacja , nauczysz sie czegos nowego i zoewnosciam dasz od siebie wiecej. Zycze abys sie szybkozaaklimatyzowala w nowym miejscu

Kindzia dobrze pisze o kopczykowaniu, nowe roze juz teraz tzreba kopczykować

Co do miejsca szczepienia - sa dwie szkoły,niwe twierdza ze nad ziemia,a Le ja stosuje stara metodę, sadze miejsce szczepienia pod ziemia. Ale jak nie mam jak wykopac głębszego dołka (busz juz mam ) to stosuje z wygody tę druga metodę i roze tez żyja tylko wtedy nie mozna zrezygnować z zimowego kopczykowania

Ps. Współczuje bólu głowy, ja od niskiego cisnienia , deszczu i wiatrow czesto cierpie na bol głowy i dlatego nie lubie jesieni