Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 18:26, 06 paź 2016

Haniu bede moze ciut mniej zarabiac ale mniej nerwowo. O polowe mniejsze przedszkole, w poblizu dom starcow i w ladnym parku. Teraz pracuje w wielkiej stodole.
No i bede miala blizej do pracy.
W poniedzalek albo wtorek maja sie odezwac. Tylko jeszcze nie wiem ile wypowiedzenie trwa, bo mi wychodzi z tego co w necie czytam, ze troche dlugo.
Basilikum 18:28, 06 paź 2016

a ja wiem czy spokojniej tam jest
jak my bylismy zalatwiac pogrzeb tesciowej to wcale Taki spokojni nie bylismy i trudno sie bylo z nami dogadac
Kasiek 20:52, 06 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Haniu bede moze ciut mniej zarabiac ale mniej nerwowo. O polowe mniejsze przedszkole, w poblizu dom starcow i w ladnym parku. Teraz pracuje w wielkiej stodole.
W poniedzalek albo wtorek maja sie odezwac. Tylko jeszcze nie wiem ile wypowiedzenie trwa, bo mi wychodzi z tego co w necie czytam, ze troche dlugo.

Okres wypowiedzenia masz w swojej umowie o prace, zagladnij tam
violka171 20:58, 06 paź 2016

Basilikum napisał(a)

hm...wszystko zależy jak masz skonstruowaną i podpisaną umowę o prace,są wypowiedzenia, 3-miesieczne, miesieczne,albo dwu tygodniowe,lub nagłe
przykro mi ze tam gdzie pracujesz jest taka nerwówa
trzymam mociuchno kciukaski by się odezwali-jak tam Ci będzie lepiej to ok
a kasa nie jest aż tak ważna że mniej będziesz zarabiać-przynajmniej w spokoju ,zdrowia nie kupisz za żadne pieniążki
violka171 21:00, 06 paź 2016

Basilikum napisał(a)
a ja wiem czy spokojniej tam jest
jak my bylismy zalatwiac pogrzeb tesciowej to wcale Taki spokojni nie bylismy i trudno sie bylo z nami dogadac

podoba mi się Twoje poczucie humoru-wariatka
Basilikum 21:36, 06 paź 2016

Kasiek napisał(a)

Okres wypowiedzenia masz w swojej umowie o prace, zagladnij tam

nie mam
pisze tylko ogolnie, ze obowiazuje TVöD no i mi wychodzi ze jak wypowiem do konca kwartalu to musze jeszcze 3 miesiace pracowac. Koniec kwartalu w grudniu jest czyli 6 prawie musze zostac. Jutro zadzwonie do kadrowej czy to sie zgadza i czy nie da sie za orozumieniem stron szybciej. Nowy pracodawca chcialby mnie szybciej miec a stary pewnie nie bedzie chcial puscic.

Viola u nas inne przepisy.
Kasiek 22:02, 06 paź 2016

Iza to zalezy czy masz ein unbefristeter Arbeitsverhältnis czy nie i jak dlugo pracujesz, tz ile lat dla jednego pracodawcy. Zadzwon do kadrowej niech Ci sprawdzi, bedzie najszybciej Mozesz tez rozwiazac umowe za porozumieniem stron.
Powodzenia zycze i zadowolenia z nowej pracy
Kasiek 22:07, 06 paź 2016

I tak sobie jeszcze mysle,... Jak u Ciebie jest z Weinahtsgeld ? Bo znam przypadki i to wcale nie odosobnione, ze pracodawca po wypowiedzieniu ma prawo cofnac te pieniadze.
Dominika11 07:37, 07 paź 2016

przepiory boskie
Anda 08:18, 07 paź 2016

Iza, trzymam kciuki żeby z pracą wyszło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies