Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Milka 12:26, 21 sty 2017

Zaczytana jesteś kupiłam i ja tę ksiązkę na urodziny Zygiemu, on czyta, ja zdążyłam liznąć tylko przedmowę i już mnie zachwyciła
13:00, 21 sty 2017
Książka Sekretne życie drzew ma dodruk z ilustracjami, więc i w internecie, i w księgarniach są dwie jej wersje. W polskiej wersji są zdjęcia polskich lasów, autorstwa Adama Ławnika i Krzysztofa Onikijnika, autorem zdjęć w niemieckim wydaniu jest fotograf Kilian Schönberger (ta wersja kosztuje 29.99 euro, bez ilustracji jest o 10 tańsza, dla pewności można, przed internetowym zakupem, telefonicznie pytać czy jest ilustrowana), w obu książkach zdjęcia są piękne.
pestka56 14:10, 21 sty 2017

W twardej oprawie jest ze zdjęciami.

Zaczynam mieć breję w ogrodzie. Jeszcze jest biało, ale +3 i jakoś się bardziej ponuro zrobiło
16:01, 21 sty 2017
pestka56 napisał(a)
W twardej oprawie jest ze zdjęciami.

...to chyba bardziej skomplikowane, mam w twardej a bez zdjęć, kluczem może jest wydanie?... sama nie wiem
Bogdzia 16:28, 21 sty 2017

Zaglądam zobaczyc co u ciebie. Ból zębów znam -tragedia. Zdrówka zycze.
Basilikum 18:01, 21 sty 2017

Kasiu ja patrzylam na Amazon i tam widzialam jedno takie jak ja mam i jedno bylo szersze i wieksze, nie zwrocilam uwagi, ze moze ilustracje i Foto zawierac. A w ksiegarni mieli tylko ten jeden egzemplarz. ja kupuje w ksiegarni, bo chce by u nas w miescie ksiegarnia byla Taka regionalistka jestem

ja zamiast kiji wywloczylam sie dzis ponad 2 godziny po sklepie meblowym. Juz powoli nam sie krystalizuje co chcemy w kuchni. Widzielismy tez przepiekny stol do jadalni i chyba sie zakochalismy ale ja bym wolala stary
Basilikum 18:07, 21 sty 2017

no ja mam tez w twardej bez zdjec. Ale kupie sobie dodatkowo polska ze zdjeciami skoro sa polskie lasy na nich
Irenko R tez podczytuje, z dwa rozdzialy juz przelecial ale przez te zeby nie mog sie bardzo skoncentrowac. W poniedzialek bedzie robil oczy to chyba tez przez kilka dni nie powinien czytac. Moze w tym czasie skoncze i mu oddam
Pestko brei w ogrodzie zazdroszcze, bo u nas mrozno. Latamy codziennie do owiec z dwa razy wode im odmrazac. U przepiorek mamy taka plyte podgrzewajaca i im nie zamarza
Kasiek 18:18, 21 sty 2017

Basilikum napisał(a)
Kasiu ja patrzylam na Amazon i tam widzialam jedno takie jak ja mam i jedno bylo szersze i wieksze, nie zwrocilam uwagi, ze moze ilustracje i Foto zawierac. A w ksiegarni mieli tylko ten jeden egzemplarz. ja kupuje w ksiegarni, bo chce by u nas w miescie ksiegarnia byla Taka regionalistka jestem

ja zamiast kiji wywloczylam sie dzis ponad 2 godziny po sklepie meblowym. Juz powoli nam sie krystalizuje co chcemy w kuchni. Widzielismy tez przepiekny stol do jadalni i chyba sie zakochalismy ale ja bym wolala stary

Lubie remonty, ostatnio robilam swoj pokoj telewizyjny i jeszcze mi malo
Zrobilas fotke stolu? Kiedy zaczynacie z kuchnia?
Kijki za mna, pomoczylam nogi w jeziorze i ucieklam do domku
I stracilam dzisiaj kupe kaski na ciuchy, bardzo fajne rzeczy kupilam, sa teraz super przeceny, ale...Niech juz sezon ogrodowy sie zacznie, to zaczne tracic pieniazki na kwiaty a nie ciagle na ciuchy

Basilikum 18:26, 21 sty 2017

Foto nie zrobilam, bo nie wolno tam fotografowac.
Kuchnie zaczynamy za rok. Na ciuchy stracilam kupe kaski w Pl wiec teraz juz nie, nawet mnie 20%od juz obnizonych nie skusilo, bo gdzie ja to wszystko zmieszcze
Juz mnie paluszki tez swedza, by roslinki jakies kupic
Kasiek 18:33, 21 sty 2017

Tutaj juz 50 i 70 % obnizki wiec sie oplaca Polowalam na kilka rzeczy i udalo mi sie, jestem bardzo, bardzo zadowolona W Polsce teraz jak bylam, jakos nic nie znalazlam.
Iza a starsze ciuszki po prostu sortuje i oddaje dalej, nie sentymentuje sie

Z roslinek co planujesz kupic? Masz jakas liste zielonych chciejstw?