L00zak
23:43, 05 cze 2016

Ewelina, dziękuję bardzo, sam jestem zaskoczony co się dzieje w moim ogrodzie…
Co do plewienia to jak jest czas to sam, eM pomaga i siostra żony jak wpadnie raz na jakiś czas to też bardzo pomoże, ogólnie jak pisałem wcześniej mam tu rodzinę wokoło, więc jak Nas nie ma to podejdą i podleją ogród, a jak jest natchnienie to przy kawce też coś wspólnie zadziałamy.
Ostatnie tygodnie są bardzo ciężkie, bo dużo rzeczy się dzieje, które ujrzą światło dzienne wkrótce.
Jak wiesz jestem tu tylko w weekendy, więc pt, sob i czasem niestety w nd pracuje na 110%
Co do mat, jestem zwolennikiem kładzenia tylko na obwodach przy ekobordach i to podwójnie. Pierwsze rabaty miałem z matami, jak jeszcze nie miałem pojęcia o ogrodnictwie, choć teraz też jeszcze żółtodziób jestem,
Przy starych rabatach już ich nie usuwam, tylko wielkie dziury wyciąłem.
Na temat mat dużo tu pisano, nawet i mnie się za skarpę tęczową dostało, co miłe nie było tym bardziej, że w tym dniu cały dzień harowałem masakrycznie i mojej pracy nie doceniono, bo ważniejsza okazała się zostawiona mata niż wykonana ciężka praca przy rabacie, ale świadomie ją zostawiłem na rok dla utrzymania skarpy, jak śledzisz mój wątek jakiś czas temu zniknęła, a rośliny mają się wyśmienicie …
Dla mnie jest satysfakcja i FUN co powtórzę, jak widzę swój ogród w odstępach tygodniowych, bo różnica jest zauważalna. i jeszcze jedno wciągnęło mnie to strasznie, a moja konsekwencja podpowiada mi, że muszę dokończyć ogród, aby tylko zostało plewienie kiedyś …. heheh ale to chyba niemożliwe będzie