Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Juzia 10:51, 21 gru 2015

margaretka3 napisał(a)

Ale Mikołaj już był, Juzia przespałaś? Dostał tylko skromnie mleczko, bo pierników jeszcze nie było...

Ale Mikołaj przyłazi dwa razy...taki zachłanny on!

margaretka3 10:54, 21 gru 2015

Do nas nie dociera Pod choinkę w moim domu rodzice się produkują, nie będzie Mikołaj wszelkich podziękowań zbierał
Juzia 11:00, 21 gru 2015

margaretka3 napisał(a)
Do nas nie dociera Pod choinkę w moim domu rodzice się produkują, nie będzie Mikołaj wszelkich podziękowań zbierał

Aaaaa!
No to jesteś zwolniona z pieczenia drugi raz
margaretka3 11:02, 21 gru 2015

Nie wiem, czy już zwolniona, co prawda najedli się za cały rok, ale jak mi będą marudzić, to chyba jeszcze upiekę Jak zdążę, bo jeszcze chcę jedną lub dwie brzozowe choinki upleść
sylwia_slomc... 13:06, 21 gru 2015

Ja się za pieczenie dopiero zabiorę, a u Ciebie już wyjedliUpiekłam dopiero pieczeń rzymską dla chłopaków, dziś mam piec ich chlebki.....jutro plan na ciasta....bo w środę to już pomału do wigilii muszę szykować bo chłopaki bez glutenu i zbóż i jeszcze czego innego....więc gotuję Im osobno, piekę zresztą też oddzielnie dla Nich , a oddzielnie nam, a palniki tylko 4 i piekarnik jeden
Agania 13:43, 21 gru 2015

margaretka3 napisał(a)

To pelargonia Appleblossom Rosebud. Ja kupiłam na A. nieukorzenioną sadzonkę i sama ją ukorzeniałam. Na wiosnę będę ukorzeniać, jeśli chcesz, mogę Ci ukorzenić.
Wiem, że jest też jeden sklep internetowy, który ma te wspaniałe odmiany.
Kiedyś muszę sobie jeszcze kupić pelargonie tulipanowe

Bardzo lubię peleargonie, ostatnio chciałam coś zmienić na tarasie, więc były umnie heliotropy i stokrotka afrykańska, a dzięki Twoim zajawkom znowu chcę pelargonie na tarasie...ooo czuję, że stracę głowę jak zobaczę p. tulipanowe
Wesołych Świąt Ci życzę Małgosiu
margaretka3 13:50, 21 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja się za pieczenie dopiero zabiorę, a u Ciebie już wyjedliUpiekłam dopiero pieczeń rzymską dla chłopaków, dziś mam piec ich chlebki.....jutro plan na ciasta....bo w środę to już pomału do wigilii muszę szykować bo chłopaki bez glutenu i zbóż i jeszcze czego innego....więc gotuję Im osobno, piekę zresztą też oddzielnie dla Nich , a oddzielnie nam, a palniki tylko 4 i piekarnik jeden

Pracy masz niesamowicie dużo, ale i przepisy masz pewnie ciekawe i zdrowe
Ja mam fajny przepis na ciasto czekoladowe bez mąki, mogę Ci zapodać, gdybyś potrzebowała Fajny, bo smaczny, szybki i wychodzi z zamkniętymi oczami
margaretka3 13:52, 21 gru 2015

Agania napisał(a)

Bardzo lubię peleargonie, ostatnio chciałam coś zmienić na tarasie, więc były umnie heliotropy i stokrotka afrykańska, a dzięki Twoim zajawkom znowu chcę pelargonie na tarasie...ooo czuję, że stracę głowę jak zobaczę p. tulipanowe
Wesołych Świąt Ci życzę Małgosiu

Na pewno stracisz głowę
Heliotropy w tym roku próbuję przechować do wiosny w domu

Dziękuję za życzenia! I dla Ciebie błogosławionych Świąt!
sylwia_slomc... 14:58, 21 gru 2015

margaretka3 napisał(a)

Pracy masz niesamowicie dużo, ale i przepisy masz pewnie ciekawe i zdrowe
Ja mam fajny przepis na ciasto czekoladowe bez mąki, mogę Ci zapodać, gdybyś potrzebowała Fajny, bo smaczny, szybki i wychodzi z zamkniętymi oczami

Dawaj
sylwia_slomc... 15:01, 21 gru 2015

Ja stwierdziłam po tym upalnym lecie, ze u mnie królować będą bakopy....rośliny nie do zabicia.....nawet jak już się wydaje , że uschły podlewasz i odżywają do tej pory jeszcze mam na balkonie