Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:15, 19 sie 2016

Juzia napisał(a)

Twój ogród mnie żądli

Ha ha Jednym słowem musisz go unikać
margaretka3 10:18, 19 sie 2016

eee_taam napisał(a)
macham ...fotki obejrzałam ...duzo tego kwiecia masz

Oj, dotarło to do mnie ostatnio. Że za dużo
margaretka3 10:22, 19 sie 2016

aga_podlasie napisał(a)
Pięknie dobrałaś kompozycje na swoje bylinówki. Oglądam zdjęcia kolejny raz i się zachwycam
A gaurę siałaś sama? Jak się ją wysieje wiosną to zakwita tego samego roku? I kiedy zbierać nasionka?

Dzięki, Aguś
Gaurę siałam wiosną, jak wszystko hurtowo sieję... Po wysadzeniu na rabatę z miesiąc się zastanawiała: rosnąć... nie rosnąć? A potem nagle ruszyła i kwitnie ładnie. Ona ciągle kwitnie, wypuszczając od góry nowe kwiaty. I takie już gługie to kwiatostany są. Muszę popatrzeć, czy na dole nasienniki już dojrzewają.
Pszczelarnia 10:26, 19 sie 2016

margaretka3 napisał(a)

Piękne letnie lekkie kompozycje kwiatkowe. A ta dalia jest najpiękniejsza.
margaretka3 10:34, 19 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podziwiam Cię za cierpliwość (czekanie 3 lat na kwiat wymaga niesłychanego hartu ducha). Wzdycham do białych dalii.

Gruszko, żaden tam hart ducha. Posadziłam i zapomniałam Kwiat mi przypomniał, żem to zrobiła Jeśli dalia będzie miała dużą karpę, mogę się podzielić

Kupidynek za to kwitnie w tym samym roku po wysianiu Podoba mi się, taki delikatny w chabrowym upodobnieniu
margaretka3 10:38, 19 sie 2016

ryska napisał(a)
Jakie cudne bylinówki, rewelacyjne Gosiu.
Czy mieczyk abisyński może nie zakwitnąć jak cebulki były zbyt małe?
Kupiłam w Poznaniu na Gardenii w bardzo fajnej cenie tylko że teraz mam same liście podczas gdy u innych już kwitną.

Reniu, dzięki! Twoją metamorfozę też widziałam. Ma klimat i charakter!

Pewnie może nie zakwitnąć, jak to cebulowe. Ja mam je pierwszy rok. Może i u mnie nie zakwitły wszystkie, ale nie mam jak sprawdzić, bo zrobił się gąszcz wokół nich i ciężko tam wejść. Ale raczej większość cebulek ma kwiaty, bo kwiatów przybywa
margaretka3 10:40, 19 sie 2016

eee_taam napisał(a)
przyszłam zapytac o twoje pomidory na zewnatrz ...u mnie część padło ...wyciełam wywaliłam do spalenia ...octan wapnia nie zaskutkował tak jakbym chciała ...pierwszy rok to OW testowałam ...i juz widze ze w tak trudnym roku jak ten słabo sobie radzi.

Pisałam wtedy i stan na dziś taki sam: na grządce w warzywniku pomidorki męczy zz, pod balkonem nadal zdrowe
Trudny to rok dla pomidorków w naszym rejonie. Za dużo deszczu, temperatura poniżej 25 to i zz się rozwija.
margaretka3 10:44, 19 sie 2016

bacowa napisał(a)
Pomidory od Ciebie rosną

Ewuś, ślicznie rosną. Cieszę się Widać, że mąż dba bardzo
Perowskia ukorzeniła sie ładnie. Nie wiem dokładnie, jaki procent, bo nie pamiętam, ile miałam patyczków. Ale ponad dziesięć na pewno nadal mam. Kilka bowiem nie przeżyło przeprowadzi w bardziej słoneczne miejsce. A i to nowe okazało sie nie sprzyjające, bowiem zbyt często lądowała tam piłka... po którą w biegu wpadali chłopcy, nie dostrzegając filigranowej perowskiej.
No i za dobrą ma tam ziemię, nie jest niebieska. Dostanie zatem nowe miejsce, bezpieczne, pod domem na różance
margaretka3 10:45, 19 sie 2016

Matka napisał(a)
Gdzie moge zobaczyc Twoj warzywnik w calosxi i szczegolach?

Pokazałam u Ciebie
O nasionka się przypomnij, OK
margaretka3 10:47, 19 sie 2016

Matka napisał(a)
Uśmiechnę się po nasionka czarnych pomidorków

Jak dojrzeją, bo są na grządce, gdzie zz grasuje. Ale powiem Ci, że jednego skosztowałam i taki sobie.