Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 12:24, 11 sie 2016

Anda napisał(a)
Gosiu, cudne kolory, bylinówka aż kipi latem Ślicznie masz. Tak mi się dalie podobają, a u Ciebie tyle odmian, co jedna to ładniejsza. Szkoda tylko, że je trzeba wykopywać.
Pomidory u Ciebie też jeszcze zielone. Moje też. Nie wiem, czy przy tych temperaturach zczerwienieją?

Jeśli tylko zz nie zje pomidorków, to zdążą dojrzeć
Jeszcze ta mi się bardzo podoba. Nie mam tak dużo odmian, kilka nie widzę, może ich już nie mam... Każdy kwiatek ma swojego lokatora. Nawet świerszcz się załapał.
margaretka3 12:37, 11 sie 2016

Gabriela napisał(a)
Ślicznie i letnio. Z liliowcem z nasion nawet Ci się udało, w tym sensie że kwiat jest ładny. Moje doświadczenia (choc wiele lat temu), były całkowitą porażką - kwiaty były brudne i z plamami, nic z tego nie wyszło. Więc zarzuciłam prace hodowlane.
Mam koleżankę która wysiewa nasiona róż, np, angielek i wychodzą jej z tego naprawdę ładne rzeczy. Powojniki jej się sieją, dostałam ostatnio trzy sztuki - zawsze to jest niespodzianka, ale jaka emocjonująca.

Wiem, że z liliowcami to loteria. Podobnie jak z irysami. Ale może i z nimi się uda, bo młode iryski rosną. Emocje też
Ale na róże i powojniki to się nie porywam
margaretka3 12:55, 11 sie 2016

Juzia napisał(a)
Ojoj

Juziu, użądliło Cię coś?

Ten bodziszek kupiony wiosną w Lidlu jest świetny, kwitnie cały czas.
popcorn 13:10, 11 sie 2016

piękna ta okra!!!
Za 2 tyg będę się obżerać codziennie przez 2 tyg
popcorn 13:11, 11 sie 2016

a bylinówki masz PRZE-CUD-NE!!!
Pluszakowa 14:22, 11 sie 2016

Gratuluje udanego siewu liliowca. Jest śliczny możesz być z siebie dumna nic tak nie cieszy jak diy
Juzia 14:32, 11 sie 2016

margaretka3 napisał(a)

Juziu, użądliło Cię coś?

Twój ogród mnie żądli

14:40, 11 sie 2016
macham ...fotki obejrzałam ...duzo tego kwiecia masz
aga_podlasie 15:16, 11 sie 2016

Pięknie dobrałaś kompozycje na swoje bylinówki. Oglądam zdjęcia kolejny raz i się zachwycam
A gaurę siałaś sama? Jak się ją wysieje wiosną to zakwita tego samego roku? I kiedy zbierać nasionka?
Gruszka_na_w... 20:55, 11 sie 2016

Podziwiam Cię za cierpliwość (czekanie 3 lat na kwiat wymaga niesłychanego hartu ducha). Wzdycham do białych dalii.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies