Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:32, 27 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Ale czad
Gosiu, dla mnie też starczy kilka nasionek tego cuda?
Czy aminek jest jednoroczny?

Jednoroczny. Z tendencją do wiecznego przebywania w ogrodzie
Starczy
margaretka3 09:36, 27 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)
Gary pełne pomidorów zachwycają bardziej niż łany kwiatów mniam i tyle kolorów

Wczoraj zakończyłam definitywnie tegoroczny sezon pomidorowy. Wyrwałam resztki krzaczków. We wtorek zerwałam z nich ostatnie pomidorki, sporo ich jeszcze było. Zrobiłam kilka litrów zielonej sałatki, a kilka dni wcześniej dżem z zielonych pomidorków z dodatkiem cytryny
Tegoroczny sezon pomidorowy był tylko o 3 dni krótszy niż ubiegłoroczny. I tak nieźle
margaretka3 09:42, 27 paź 2016

anna_t napisał(a)

zacytuje jeden post z fotkami choć powinnam wszystkie..................mega !
i wiesz kostki z cisa fajnie by tu grały taka łąka pieta oudolfa z kostkami christophera bradleya

Anula, nie zwódź mnie na kostki Ja i tak mam w głowie rewolucję przez Twoje planowanie. A i nie tylko w głowie. Przed domem zaczęłam niespodziewanie zmieniać. A myślałam, że w tym roku już nic nowego nie będę robić.
Hmmm do moich łąkowych nasadzeń by pasowały, ale nie wiem, czy do domu, bo on nienowoczesny...
margaretka3 09:43, 27 paź 2016

laurowisnia napisał(a)
Fotki wybrałaś energetyczne, co to za róża tak ładnie zakoralikowana?

Agatko, to dzika róża wielokwiatowa.
margaretka3 09:44, 27 paź 2016

laurowisnia napisał(a)

U mnie już którąś tam zimę przetrzymał.

Tak, zimuje bezproblemowo, nawet w doniczce mi przezimował.
margaretka3 09:48, 27 paź 2016

ren133 napisał(a)

Witam się i zachwycam tym zdjęciem))))) Piękny ten aminek czy on jest jednoroczny? Jak go sie wysiewa?

Cześć, Raniu! A wiesz, że ostatnio zajrzałam do Ciebie i przepadłam!? Trochę już przejrzałam Twojego wątku.
To jednoroczny aminek egipski, bo jest też aminek większy, bardzo podobny, ale nie taki puchaty i tłuściutki
Wysiewa się go wiosną. Ja najpierw wysiewałam do doniczki, ale teraz już nie będę. Wiem, że jak rozsypię nasionka na rabacie, to zawsze coś wzejdzie na wiosnę.
margaretka3 09:49, 27 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia nie byłaś przypadkiem w Krzywaczce? Myślę ciągle o tym bzie czarnym black lace Eva, gdybyś była i mieli to poproszę, koszty zwracam

Sylwia, ja pamiętałam o bzie dla Ciebie, ale go nie było w tym roku. On w Jaworniku był do kupienia, nie w Krzywaczce. Miał być, a nie było. Dwa razy o niego pytałam. Teraz już do Jawornika nie pojadę.
margaretka3 09:51, 27 paź 2016

siakowa napisał(a)
dawno mnie tu nie było. A tu tak ślicznie jak zawsze!

Kasiu, a ja u Ciebie ostatnio często byłam, bo szukałam pomysłu na elegancką rabatę. Na frontową przed dom Do cisów i grabów.
Pszczelarnia 09:54, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Anula, nie zwódź mnie na kostki Ja i tak mam w głowie rewolucję przez Twoje planowanie. A i nie tylko w głowie. Przed domem zaczęłam niespodziewanie zmieniać. A myślałam, że w tym roku już nic nowego nie będę robić.
Hmmm do moich łąkowych nasadzeń by pasowały, ale nie wiem, czy do domu, bo on nienowoczesny...

To może kule cisowe? Pasowałyby na pewno.

Mi się też pod koniec sezonu jakiś speed włącza. Ale jak przejść obojętnie obok kul cisowych, jak?

Sylvana 09:55, 27 paź 2016

Gosiu, dawno nie zaglądałam do Ciebie, ale trochę nadrobiłam....głównie obrazkowo, przyznaję się.
Śliczny ten aminek.
Ty masz tyle różności, których nie można zobaczyć nigdzie indziej, że oczopląsu można dostać.
Pięknie to wszystko komponujesz....nie mam pojęcia jak Ci się to wszystko udaje i nie pomyli....zdolniacha

Pozdrawiam