Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:55, 27 paź 2016

No przecież to pierwsze cosik na rysunku po lewej to runianka Iwonko, nie widać? ha ha Nie wydałam wszystkiego.
ivo 10:57, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
No przecież to pierwsze cosik na rysunku po lewej to runianka Iwonko, nie widać? ha ha Nie wydałam wszystkiego.

Wybacz nie dostrzegłam To fajnie będzie z nią tam
ivo 11:00, 27 paź 2016

A nad tymi penstemonami to się długo zastanawiałam i dalej nie do końca mnie przekonują a może Ty mi doradzisz zamiast nich jakaś fajna sprawdzoną bylinę która by tam pasowała
anna_t 11:04, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Anula, nie zwódź mnie na kostki Ja i tak mam w głowie rewolucję przez Twoje planowanie. A i nie tylko w głowie. Przed domem zaczęłam niespodziewanie zmieniać. A myślałam, że w tym roku już nic nowego nie będę robić.
Hmmm do moich łąkowych nasadzeń by pasowały, ale nie wiem, czy do domu, bo on nienowoczesny...

o jej to pokaż co tam zmieniasz
ja się tak do końca poprawnością stylistyczna nie przejmuję. mój dom super nowoczesny nie jest a kostke mam w wachlarze ułożoną. Danusia sugerowala linie faliste żeby spójnie było. ale wiesz co moi goscie nawet nie rozumieją tych różnic w stylach i wazne aby ogród byl zadbany wtedy robi wrażenie
margaretka3 11:10, 27 paź 2016

ivo napisał(a)
A nad tymi penstemonami to się długo zastanawiałam i dalej nie do końca mnie przekonują a może Ty mi doradzisz zamiast nich jakaś fajna sprawdzoną bylinę która by tam pasowała

Myślę Mnie się penstemon podoba, zrobię fotkę, jak teraz wygląda, ale nadal ładnie, trzyma kolor fioletowy, nasienniki ma urocze.
A bodziszek żałobny? Na wysokosć podobny.
A hakone tam chcesz dać którą? Żółtą czy zieloną?
anna_t 11:15, 27 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)

To może kule cisowe? Pasowałyby na pewno.

Mi się też pod koniec sezonu jakiś speed włącza. Ale jak przejść obojętnie obok kul cisowych, jak?

dokładnie kule albo poduchy
sylwia_slomc... 11:20, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Sylwia, ja pamiętałam o bzie dla Ciebie, ale go nie było w tym roku. On w Jaworniku był do kupienia, nie w Krzywaczce. Miał być, a nie było. Dwa razy o niego pytałam. Teraz już do Jawornika nie pojadę.

A to ok nie pali się, może wiosną będzie
Śliczny klonik
ivo 11:20, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Myślę Mnie się penstemon podoba, zrobię fotkę, jak teraz wygląda, ale nadal ładnie, trzyma kolor fioletowy, nasienniki ma urocze.
A bodziszek żałobny? Na wysokosć podobny.
A hakone tam chcesz dać którą? Żółtą czy zieloną?

Hakone zielona taka mam też na froncie
margaretka3 11:20, 27 paź 2016

anna_t napisał(a)

o jej to pokaż co tam zmieniasz
ja się tak do końca poprawnością stylistyczna nie przejmuję. mój dom super nowoczesny nie jest a kostke mam w wachlarze ułożoną. Danusia sugerowala linie faliste żeby spójnie było. ale wiesz co moi goscie nawet nie rozumieją tych różnic w stylach i wazne aby ogród byl zadbany wtedy robi wrażenie

Aniu, u mnie front to tragiczny jest, wzięłam się wreszcie, żeby tu coś zmienić. Było tak, pożegnalne zdjęcia
A tu już widać, ze wszystko wykopane, kompost nawieziony, przekopany, cisy posadzone.
margaretka3 11:21, 27 paź 2016

anna_t napisał(a)

dokładnie kule albo poduchy

Mnie bardzie poduchy odpowiadają.
Zawsze niedospana chodzę, pewnie dlatego.