Jak masz rozdrabniacz i są suche przepuść trawę
przez rozdr. Przynajmniej te grubsze bo rozplenice nie da rady.
Rozplenice złoż pod ogrodzenie i przysyp trochę ziemia rozłożą się w ciągu jednego sezonu.
Miskanty rozdrabniam i podsypuje rabaty.
Byłam dzisiaj na działce u mnie trawy połamane było dużo mokrego śniegu potem przyszedł mróz.
Aga moje trawy są ogromne Pies stratował 4 molinie, więc je ścięłam i zapełniłam po brzegi pojemnik Bio, który zimą wywożą co 4 tygodnie
U mnie we wsi jest PSZOK, więc będę ścinać i po trochu wywozić, albo odważę się w końcu jechać busem.
Danusiu, wiosna pięknie się zapowiada u ciebie biorąc pod uwagę na ilość posadzonych cebul.
U mnie krety też grasują, ciepło jest, więc trudno się dziwić, że są aktywne.
Z trawami właśnie tak jest, są piękne, tylko potem co z nimi zrobić, kompost, palenie, rozdrabnianie???
No, ale w każdym ogrodzie pracy nie brakuje, niezależnie od tego co w nim rośnie.
No u mnie tak od 3 sezonów wypadają te świerki conica a u sąsiada 2m wszystkie świerki kłujące 30szt wypadły w ciągu jednego sezonu, ale Twój świerk to już był o ładnych rozmiarach, no szkoda... Co do wielkości cebulek krokusów to może kupiłaś botaniczne bo one takie są malutkie cebulki tak jak i kwiat w porównaniu z wielkokwiatowymi.