Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

marba 15:29, 07 wrz 2018

daszum napisał(a)

Upały były męczące, ale wkrótce przyjdzie jesień, później zima, czyli czas bez ogrodu

Będzie za to więcej czasu na planowanie, nowe pomysły na najbliższy sezon, no i na pogaduchy na forum.
daszum 17:29, 07 wrz 2018

Wybieram pogaduchy
Ja już u siebie nie chcę nic zmieniać. Jeszcze teraz niewielkie roszady, a później mam zamiar tylko patrzeć jak pięknie wszystko rośnie
marba 17:59, 07 wrz 2018

daszum napisał(a)
Wybieram pogaduchy
Ja już u siebie nie chcę nic zmieniać. Jeszcze teraz niewielkie roszady, a później mam zamiar tylko patrzeć jak pięknie wszystko rośnie

Też bym tak chciała. Ale u mnie końca roboty nie widać. I planów do realizacji tyle, że nie wiem, czy mi życia na nie wystarczy. Ale przynajmniej nie będzie mi się nudzić.
daszum 20:55, 07 wrz 2018

Basia, ziemi Ci zazdroszczę, roboty nie. Doczytałam u Ciebie, że Twój kawałek ziemi ma długość ponad pół kilometra , to akurat 10 razy więcej niż moja działka. Mam tak dużo roślin, że żeby którąś przesadzić muszę robić zmiany na połowie ogrodu, tak więc przydałaby mi się dodatkowa przestrzeń. Z drugiej strony myślę sobie, że lat przybywa i trzeba się cieszyć tym co człowiek ma.
gogo 21:35, 07 wrz 2018

U mnie trawy to też efekt wizyt w ogrodach na O., ale dopiero od czerwca.
I na efekty muszę cierpliwie czekać.
marba 22:42, 07 wrz 2018

daszum napisał(a)
Basia, ziemi Ci zazdroszczę, roboty nie. Doczytałam u Ciebie, że Twój kawałek ziemi ma długość ponad pół kilometra , to akurat 10 razy więcej niż moja działka. Mam tak dużo roślin, że żeby którąś przesadzić muszę robić zmiany na połowie ogrodu, tak więc przydałaby mi się dodatkowa przestrzeń. Z drugiej strony myślę sobie, że lat przybywa i trzeba się cieszyć tym co człowiek ma.

No, tak. Całość to ok pół kilometra długości, ale ogrodzony teren, ten, który usiłuję zagospodarować to 35 metrów szerokości i 200 metrów długości. Ale i tak jest co robić.
daszum 22:07, 08 wrz 2018

Basia ja mam troszkę za mało, Ty masz troszkę za dużo
gogo 00:30, 09 wrz 2018

Ja też mam za mało
A jak kupowaliśmy dom, była możliwość wzięcia większej części ogrodu. I, głupia, nie chciałam, bo przestraszyłam się konieczności koszenia 15 arów!!!
marba 00:48, 09 wrz 2018

daszum napisał(a)
Basia ja mam troszkę za mało, Ty masz troszkę za dużo

Danusiu, cieszmy się tym, co jest. Wszystko ma swoje wady i zalety.
daszum 23:02, 09 wrz 2018

Grażyna, Basia rzeczywiście cieszmy się z tego co mamy, ponieważ wszystkie mamy dużoooooooo, mamy pasję.