Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

Sonka 10:34, 23 sty 2026

Danusiu, dostaniesz ode mnie siewki ciemierników na wiosnę. Na razie leczę rwę kulszową, po tych trudnych dniach pełnych stresu tak mój organizm zareagował.
daszum 22:02, 24 sty 2026

Krysiu, znowu jesteś chora?
Ciemierniki przyjmę z radością.
Sonka 10:59, 25 sty 2026

No tak, ale już wychodzę z tego.
sylwia_slomc... 11:12, 25 sty 2026

daszum napisał(a)

Dziękuję
Ja doczekałam babciowania bez ślubu moja synowa in spe przyjęła pierścionek zaręczynowy, ale nie chce wychodzić za mąż

Gratuluję Babci Nasza niedoszła synowa( którą bardzo polubiliśmy z wzajemnością) też pierścionek przyjęła, ale ślubu już chciała tylko humanistycznego( jednym słowem imprezę chciała, a ślubu żadnego w zasadzie wiążącego nie i przyszłe dzieci miały być nie chrzczone) naszej aprobaty na to nie było. Niestety Młodzi też Się nie zgodzili między sobą w tej kwestii, plus doszły kolejne komplikacje między Nimi i koniec końców po trzech latach Się rozstali. Ja bym już bardzo wnuków chciała, ale na razie się nie zanosi u żadnego z synów.
Monika83 13:30, 25 sty 2026

daszum napisał(a)

Dziękuję
Ja doczekałam babciowania bez ślubu moja synowa in spe przyjęła pierścionek zaręczynowy, ale nie chce wychodzić za mąż
Może później zmieni zdanie co do ślubu..
daszum 20:37, 25 sty 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gratuluję Babci Nasza niedoszła synowa( którą bardzo polubiliśmy z wzajemnością) też pierścionek przyjęła, ale ślubu już chciała tylko humanistycznego( jednym słowem imprezę chciała, a ślubu żadnego w zasadzie wiążącego nie i przyszłe dzieci miały być nie chrzczone) naszej aprobaty na to nie było. Niestety Młodzi też Się nie zgodzili między sobą w tej kwestii, plus doszły kolejne komplikacje między Nimi i koniec końców po trzech latach Się rozstali. Ja bym już bardzo wnuków chciała, ale na razie się nie zanosi u żadnego z synów.

Sylwia dziękuję
W porównaniu do mnie jesteś młódką i na pewno doczekasz się wnuków
Moja synowa in spe ślubu nie chce, ale dziecko ma być ochrzczone wkrótce
daszum 20:42, 25 sty 2026

Monika83 napisał(a)
Może później zmieni zdanie co do ślubu..

Najlepszy w tym jest fakt, że mój syn nigdy nie rozumiał ludzi, którzy nie formalizują związku, a teraz sam jest w takiej sytuacji
Monika83 13:45, 28 sty 2026

daszum napisał(a)

Najlepszy w tym jest fakt, że mój syn nigdy nie rozumiał ludzi, którzy nie formalizują związku, a teraz sam jest w takiej sytuacji
Danusiu to jeszcze nie powód do zmartwień, a ja rozumiem ludzi którzy żyją ze sobą bez ślubu i nawet znam takie pary i mają dzieci w różnym wieku i najczęstrzym powodem który słyszałam to jest brak kasy na ślub i wesele, lub skromne przyjęcie. Księża też mają swoje cenniki.. wszystko jest drogie..
daszum 20:16, 28 sty 2026

Monika83 napisał(a)
Danusiu to jeszcze nie powód do zmartwień, a ja rozumiem ludzi którzy żyją ze sobą bez ślubu i nawet znam takie pary i mają dzieci w różnym wieku i najczęstrzym powodem który słyszałam to jest brak kasy na ślub i wesele, lub skromne przyjęcie. Księża też mają swoje cenniki.. wszystko jest drogie..

Moniko zgadzam się z tobą, że to nie jest powód do zmartwień, ale nie rozumiem dlaczego ona nie chce ślubu, skoro nie ma żadnych przeszkód. Mój syn, najbardziej zainteresowany, też nie zna powodów tej decyzji.
Ja nie robię z tego powodu tragedii, przyjęłam ten fakt do wiadomości i już.
daszum 20:30, 28 sty 2026

Co ja dzisiaj robiłam ? Sadziłam tulipany

Kupiłam w Benexie przecenione cebule i koniecznie chciałam je posadzić.
U nas jest odwilż, temp.+4 stopnie, ale okazało się, że ziemia jest nadal zamarznięta i nie da się wbić szpadla
Znalazłam w końcu miękkie miejsce na skraju rabaty i posadziłam te 100 cebul.
Zobaczymy co z tego wyniknie.