Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

LIDKA 20:31, 28 sty 2026

Czasem to się mocno zastanawiam czemu kobiety nie chcą ślubu. Żyją w parze latami, mają nawet dzieci, dorabiają się a potem jak przychodzi się rozstać co nie jest wcale takie rzadkie, to się okazuje że nic nie jest jej i kobieta zostaje goła. Walka w sądzie o alimenty, podzialu majątku nie ma jak zrobić formalnie.
A jak jest ślub to jest wspólnota i jeśli jest coś wartościowe to da się równo podzielić. Wg mnie ślub chroni kobietę.

Znam 2 przypadki z bliskiego otoczenia gdzie babki wyszły z domu i niby wspólnej firmy z jedną walizką.
Mam to szczęście że moja synowa chce ślubu i mówi że u nich będzie "po kolei". To chyba z domu wyniosła bo u niej w rodzinie przez 50 lat był jeden rozwód.
Na razie to mamy wódke w piwnicy u babci synowej i rezerwacje sali i obsługi.
A mój drugi syn nie daje nadzieji na synowa i wnuki. To taki koci charakter co chodzi swoimi drogami i nigdy nie wiadomo gdzie był. Raz była kandydatka na synową ale się nie udało.
LIDKA 20:35, 28 sty 2026

Danusia 100 cebul robi wrażenie.
Jakie kolory wybralaś?

Moje leżą jeszcze nie posadzone.
Może w weekend posadzę. Mam to wiertło do wkrętarki i może da radę bez kopania. Do tej pory albo brakło czasu albo się nie chciało albo jak miałam wolne i chęci to musiałam jechać coś załatwić lub dzień na lekarzy.
Botaniczne to mi już w woreczkach kiełkują
ewsyg 22:36, 28 sty 2026

Danusiu, sądziłaś cebulę tulipanów , Szok.
Kochana ja w marcu mam być babcia, to po raz drugi. Cóż my rodzice możemy zrobić z decyzjami naszych dzieci, tylko je zaakceptować, tak jak Ty to zrobiłaś. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Kordina 16:53, 29 sty 2026

Czytam tak Waszą dyskusję o ślubach. I czy jakikolwiek ślub gwarantował dobry związek? Gwarantował szczęśliwe życie? Gwarantował brak rozwodów?
Cieszmy się, jak ludzie są szczęśliwi we wspólnym życiu
daszum 19:28, 29 sty 2026

LIDKA napisał(a)
Czasem to się mocno zastanawiam czemu kobiety nie chcą ślubu. Żyją w parze latami, mają nawet dzieci, dorabiają się a potem jak przychodzi się rozstać co nie jest wcale takie rzadkie, to się okazuje że nic nie jest jej i kobieta zostaje goła. Walka w sądzie o alimenty, podzialu majątku nie ma jak zrobić formalnie.
A jak jest ślub to jest wspólnota i jeśli jest coś wartościowe to da się równo podzielić. Wg mnie ślub chroni kobietę.

Znam 2 przypadki z bliskiego otoczenia gdzie babki wyszły z domu i niby wspólnej firmy z jedną walizką.
Mam to szczęście że moja synowa chce ślubu i mówi że u nich będzie "po kolei". To chyba z domu wyniosła bo u niej w rodzinie przez 50 lat był jeden rozwód.
Na razie to mamy wódke w piwnicy u babci synowej i rezerwacje sali i obsługi.
A mój drugi syn nie daje nadzieji na synowa i wnuki. To taki koci charakter co chodzi swoimi drogami i nigdy nie wiadomo gdzie był. Raz była kandydatka na synową ale się nie udało.

No to u syna przygotowania weselne idą pełną parą, jak jest wódka to wszystko jest

Byłam przekonana, że masz 3 synów

Tulipany głównie ciemnoróżowe, ale zobaczymy co wyjdzie, bo to z wyprzedaży.
daszum 19:30, 29 sty 2026

ewsyg napisał(a)
Danusiu, sądziłaś cebulę tulipanów , Szok.
Kochana ja w marcu mam być babcia, to po raz drugi. Cóż my rodzice możemy zrobić z decyzjami naszych dzieci, tylko je zaakceptować, tak jak Ty to zrobiłaś. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Ewo ja co roku sadzę tulipany w styczniu , ale w tym roku było trudno
Dziękuję za życzenia i wzajemnie wszystkiego dobrego.
daszum 19:38, 29 sty 2026

Kordina napisał(a)
Czytam tak Waszą dyskusję o ślubach. I czy jakikolwiek ślub gwarantował dobry związek? Gwarantował szczęśliwe życie? Gwarantował brak rozwodów?
Cieszmy się, jak ludzie są szczęśliwi we wspólnym życiu

Potwierdzam, że ślub niczego nie gwarantuje ale...
Przyjęcie pierścionka zaręczynowego jest obietnicą małżeństwa. Po co przyjmować pierścionek, jeśli ma się inne plany.