Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Flower1 21:50, 12 lut 2016

olga80 napisał(a)
Magda jak tuje po lewej stronie podrosną to będzie osłonięta z półcieniem to tam raczej bardziej słonecznie,ale jeszcze poobserwuje jak tam słońce dociera wiśnia będzie się rozrastać i pewnie za jakiś czas ładny cień by tam dawała

W sloncu caly czas bedziesz podlewala ,lubi mokro i zjesc tez porzadnie.Kwitnie krotko w sloncu jeszcze krocej..musisz sie zastanowic.
MirellaB 23:08, 12 lut 2016

Terenia u Ani przeczytałam, że podejrzewasz nornicę, że miała ucztę z cebulowych? Ty mnie nie strasz. U mnie nornica też grasuje, a cebulowe bardzo kiepsko wschodzą. Mam nadzieję jednak, że to za wcześnie i wyjdą, a nie sprawka tej paskudy.
olga80 08:33, 13 lut 2016

Mirelka ja też mam nadzieje,że cebulowe jeszcze wyjdą u mnie krokusa nie widzę ani jednego a chyba z 30 posadziłam na jesień u mojej mamy już wszystkie na wierzchu a u mnie nic
Karol99 08:39, 13 lut 2016

U mnie krokusy juz wszystkie się pojawiły. Hiacynty tez po mału się pojawiają. Niektórych cebulowych jeszcze jednak nie widać.
MirellaB 08:41, 13 lut 2016

Krokusy to akurat wzeszły u mnie, ale co to jest na te ponad 700 sztuk posadzonych kropla w morzu.

Tereniu ja jednak mam nadzieję, że to za wcześnie. U mnie dzisiaj -2, mądre zimno im i jeszcze w ziemi siedzą
U Ciebie też pewnie tak.

A co do nornicy to zwalczasz ją jakoś?
olga80 13:55, 14 lut 2016

Karol99 napisał(a)
U mnie krokusy juz wszystkie się pojawiły. Hiacynty tez po mału się pojawiają. Niektórych cebulowych jeszcze jednak nie widać.

znalazłam w ogrodzie 2 dziury w trawniku wiec u mnie bedzie bieda z cebulami
olga80 13:58, 14 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Krokusy to akurat wzeszły u mnie, ale co to jest na te ponad 700 sztuk posadzonych kropla w morzu.

Tereniu ja jednak mam nadzieję, że to za wcześnie. U mnie dzisiaj -2, mądre zimno im i jeszcze w ziemi siedzą
U Ciebie też pewnie tak.

A co do nornicy to zwalczasz ją jakoś?

poczekam i zobaczę,ale raczej marne szanse na cebule u mnie w tym roku

nornice potraktuje karbitem chociaż jednak mam dylemat bo u mnie chrabąszcz majowy siedzi w ziemi i może nornica z nim się rozprawi
agnieszka_m 14:08, 14 lut 2016

ja przez nornice w tym roku warzywa sieję w skrzyniach mam tylko nadzieję że przez górę nie wejdą bo w tamtym roku tak mi marchew i pietruszkę wpierniczyły że masakra
Rumianka 15:26, 14 lut 2016

Z chrabąszczami to niezły cyrk...jak wychodzą z ziemi, to mój piesio ma pełne ręce roboty...Do ciemna chodzi po trawniku, łapie w pychol i je zagryza,,,
Jana 16:05, 14 lut 2016

może nie będzie tak źle, u mnie też nie ma krokusów...