Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

olga80 12:14, 22 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja nie jestem pewna tego połączenia.
Gdybym to ja robiła, pomiędzy rabatą z kamieniem i drugą rabatą koniecznie zrobiłabym ścieżkę. Już bez trawnika.
A w wersji na bogato mostek i suchą kamienną rzeczkę.
Przy kamieniu rozplenice
https://www.google.pl/search?q=sucha+rzeczka+w+ogrodzie&client=ms-unknown&hl=pl-PL&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwijndG13tTOAhXHORQKHQB-AZsQ_AUIBygB&biw=360&bih=563#imgrc=MmgitFxQNYd4CM%3A

https://www.ogrodowisko.pl/watek/944-ogrod-z-czerwonym-mostkiem?page=65

Iwonka sucha rzeczka to dobry pomysł i też taką wersję rozpatrywałam jednak na mostek tam już miejsca nie ma rozplenice pewnie,że tam będą i rozchodniki i hortensje
MirellaB 20:40, 22 sie 2016

olga80 napisał(a)

M obiecał,że się będzie bardzo starał. Elewacja miała być zrobiona w zeszłym roku,ale wichura pokrzyżowała nam plany zwaliła dach z gospodarczego więc czas i pieniądze poszły na gospodarczy.W tym roku M ma taki nawał pracy,że nawet nie marudzę bo sam jest nerwowy,że tak terminy gonią.

Oby rabata przetrwała
Teraz sezon budowlany w pełni. Ja nadal czekam na podbitkę i filarek, a o balustradach nawet nie wspominam.

Terenia Iwonka dobrze radzi. Ścieżka fajny pomysł. Rzeczki suchej z mostkiem bym nie robiła.
GorAna 20:46, 22 sie 2016

Tereniu, piękne to ciurkadełko
Pozdrawiam
olga80 09:58, 24 sie 2016

MirellaB napisał(a)

Oby rabata przetrwała
Teraz sezon budowlany w pełni. Ja nadal czekam na podbitkę i filarek, a o balustradach nawet nie wspominam.

Terenia Iwonka dobrze radzi. Ścieżka fajny pomysł. Rzeczki suchej z mostkiem bym nie robiła.

Mirellka to prawda klient zawsze jest ważniejszy od nas
olga80 09:59, 24 sie 2016

GorAna napisał(a)
Tereniu, piękne to ciurkadełko
Pozdrawiam

Dziękuję Aniu
olga80 10:17, 24 sie 2016

U mnie pochmurno, deszczowo i tak już jest od niedzieli. Pogoda na nie rozpieszcza w tym roku. Do tego wczoraj pojechałam z Filipem do lekarza wydawało mi się,ze to zwykłe przeziębienie, nawet gorączki nie miał a wróciłam z zapaleniem oskrzeli Nasze plany legły w gruzach. dziś byliśmy umówieni ze znajomymi na wyjazd do planetarium do Torunia juto z mojej pracy jedziemy do kina a on biedny musi zostać w domu.
Wskoczyłam wczoraj do B nie miałam dużo czasu,ale wrzuciłam do koszyka tulipany

i ogród
hortensje

budleja

cdn...
Kawa 10:24, 24 sie 2016

też musze do B skoczyć po tulipany
śliczne hortki
olga80 10:25, 24 sie 2016

pomponella cała w pomponach

Augusta Luisa ma bardzo duże kwiaty i jest piękna pierwszy raz kwitnie w moim ogrodzie

no i mój kamień na szybko tak wykończony, dopiero jak zerwę darń dostanie ładniejszą oprawę

MirellaB 15:55, 24 sie 2016

Pytałam u mnie na wątku co z Filipem, teraz doczytałam u Ciebie - zaczyna się chorowanie Zdrówka życzę

Co z tymi B u mnie, że nie mają cebulowych?

Ale masz rozchodniki wielki i piękne hortki
Moja Pomponella też cała w pąkach, ciągle kwitnie, już ją bardzo lubię

Terenia,a może jednak zostawić tak kamień jako soliter? Tylko dać mu bardzo fajne towarzystwo. No sama już nie wiem, nie chcę Ci mieszać. Byłaś u Ani - wątek "Anna i ogród" ścieżki będzie robiła, pisałam Ci już wcześniej. Mi ten kamień tak stojący też się podoba
Iwk4 16:02, 24 sie 2016

Fajnie wykończyłaś kamień. W takim wykonaniu może sobie stać w pojedynkę w trawniku