Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 20:32, 05 lis 2011

Kaisia 20:34, 05 lis 2011

ola napisał(a)
Cudnie, imperata wygląda jakby płonęła.

Olu imperata rozrasta się u mnie w szalonym tempie, pomyśleć ze kupiłam w zeszłym roku tylko dwie małe doniczki z ta trawą, w tym roku ją rozsadziłam na małe kępki i zobacz jaka szalona.
Kaisia 20:36, 05 lis 2011

shrekol napisał(a)
Kasiu ogród nadal w niezłej kondycji jak na listopad tych liści Ci współczuję ja swoje drzewa oberwałem ale co z tego jak od sąsiadki sypie sie wisteria i inne a za raz z debu będą leciały .....i wkoło macieju robota ale jak taka ciepło to fajnie sie w ogrodzie pracuje

Masz rację, robota będzie dopóki nie spadną wszystkie listki i oby najdłużej ciepełko było po rzeczywiście jest przyjemnie, najgorsze u mnie są te maleńkie listeczki od brzozy.
monteverde 20:41, 05 lis 2011

czerwony mosteczek ugina się pięknie masz Kasiu, a listeczki się rozłożą i użyźnią glebę
ana_art 22:12, 05 lis 2011

też lubię kolor czerwony i mam kilka czerwonych akcentów w domu teraz czas na ogród
Kaisia 08:55, 06 lis 2011

monteverde napisał(a)
czerwony mosteczek ugina się pięknie masz Kasiu, a listeczki się rozłożą i użyźnią glebę

Tak wiem Aniu listeczki wędrują na kompost te z trawnika i ze żwiru, pozostałe zostają na rabatach tylko niestety silniejszy wiatr je rozwiewa i fruną na trawnik, tak w kółko. Martwi mnie jeszcze to, jak za dużo ich zostawię na rabatach, ze ślimaki w nich maja dobre miejsce do zimowania, a potem wiosną ruszają na zer na moje hosty.
Kaisia 09:10, 06 lis 2011

ana_art napisał(a)
też lubię kolor czerwony i mam kilka czerwonych akcentów w domu teraz czas na ogród

W takim razie czas na Ogród Aniu, jest wiele możliwości w ogrodzie.
Ja szukałam hamaka w kolorze czerwonym, nie łatwo ale kolorystyka zachowana w paskach.
Teraz będą pokrowce na leżaki czerwone, oczywiście jak znajdę, pochodnie też kupuję czerwone to już obowiązkowo.
Marzy mi się wielki czerwony parasol, ale uważam że trzeba zachować umiar i chyba skończę na zieleni.
Jak bym miała większy ogród, zapewne wstawiłabym czerwoną bramę, przejście do innej części ogrodu już takiej bardziej japońskiej.
Pszczelarnia 20:55, 06 lis 2011

Jamniki super!
Gardenarium 21:36, 06 lis 2011

Piękna "sucha rzeka"

Instagram Ogrodowiska
tyna 11:20, 09 lis 2011

Suchy strumień, taki, jaki chciałabym mieć u siebie...kiedyś.....a Imperata cylindrica Red Baron oczywiście rozrasta sie bardzo i nie rozumiem, dlaczego są takie drogie sadzonki tej trawy.....o!!!