Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

dominika_ 13:21, 05 lis 2015

Udane łowy
Ewik 13:37, 05 lis 2015

Super latarenka
olga80 08:28, 07 lis 2015

Wczoraj pograbiłam część liści, część róż pokopczykowałam obornikiem końskim i zaraz czułam się lepiej jak popracowałam w ogrodzie.Mam jeszcze część tulipanów do wysadzenia ale w doniczki wiec jeszcze trochę poczekam.Dostałam cebule lilii i nie wiem czy sadzić teraz czy na wiosnę ? Może doradzicie.Posadziłam też moją magnolię parasolowatą i powiem wam , że u mnie straszna susza pomimo mgieł i jakieś padającej mżawce na głębokość szpadla jest bardzo sucho. A teraz z innej beczki w czwartek na ryneczku widziałm róże na pniu jeszcze obficie kwitnące myślicie, że one jeszcze w gruncie tak by kwitły czy sprzedawca gdzieś w tunelu foliowym je trzyma ?
AsiaK_Z 09:29, 07 lis 2015

Zakupy udane, zagadki różanej nie rozwiążę, ale pozdrowienia zostawię
dominika_ 10:03, 07 lis 2015

To jeszcze pracujesz na całego w ogrodzie. Co do róż to nie wiem, u mnie przestały kwitnąć po tym śniegu pierwszym, ale u mnie to jakiś biegun zimna w porównaniu do Waszych ogrodów
Gardener27 20:26, 08 lis 2015

Latarenka stylowa, będziesz odnawiać ?
Miałaś pracowity piątek Z sadzeniem tulipanów do donic się nie śpiesz a lilie możesz spokojnie do gruntu Zima ma przyjść późno podobno więc się ukorzenią Możesz też posadzić je na wiosnę ale później zakwitną
Liściaste żywopłoty też mi się podobają ale to częste cięcie mnie przeraża, zostaję przy zimozielonych szmaragdach
Róże kwitnące o tej porze roku niekoniecznie spod foli Popatrz na liście Jak zmieniają kolor to stały na zewnątrz
olga80 14:14, 09 lis 2015

Przemku latarenka będzie odnawiana , dzieki za info w sprawie lilii trochę posadzę teraz a resztę na wiosnę i bedę miała dłuższe kwitnienie.
olga80 14:43, 09 lis 2015

Moja różą obsypana jeszcze cała pakami czy zdąży jeszcze pokazać co potrafi kupiłam B wydaje mi się , że to ice lady ale mogże jakiś znawca tematu się wypowie

a tu trzmielinka w jesiennej odsłonie
Kindzia 18:07, 09 lis 2015

Lilie musisz teraz posadzić wszystkie, inaczej Ci zaczną kiełkować i nic z tego nie będzie. Musiałabyś je przetrzymać w lodówce przez zimę...

Teraz nie powinnaś nawozić róż, mam nadzieję, że ten obornik masz przekompostowany?
Róże muszą przechodzić w stan spoczynku, nie możesz im dawać impulsu do wytwarzania nowego, bo zmarzną. Jak się poważnie ochłodzi i przez kolejnych parę nocy będzie tak z -5 wtedy zaczynasz je dopiero kopczykować ziemią kompostową albo ogrodową. Na razie jeszcze za ciepło.

Jak oporządzisz latarenkę będzie super zdobić.

Macham
Rumianka 21:34, 09 lis 2015

Przyszłam do Ciebie z rewizytą. Rozsiadłam się i tak szybko stąd nie pójdę. Nie dość, że tworzą się coraz piękniejsze rabaty, to można tu pojeść szyneczki świeżo uwędzonej, truskaweczki, a to pachnący sernik, no żyć nie umierać...Lubię tak oglądać jak tworzy się ogród od początku, będe zaglądać.