Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 21:12, 23 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pismo obrazkowe obejrzałam ciut poczytałam , róże wspaniałe zmiana fajna , a nowa rabata super się wpisała w klimat , eM miał racje , że męczył o nią
Jako matka chrzestna Twojego ogrodu koniczynką mocno się zachwycam i niebanalnymi pomysłami, które mnie tu zawsze ściągają
U Ciebie jestem codziennie, ale już nie wyrabiam, gdyż wątek pędzi jak pendolino, a może i szybciej... Moj eM chyba zaraził się niektórymi poczynaniami ogrodowiskowymi, bo coraz częściej wtrąca swoje 3 grosze...
Rumianka 21:15, 23 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam z Pomorza Środkowego! Tu też mieszkają Kaszubi i nie tylko! w ubiegłą sobotę odbył się na Górze Polanowskiej II zlot Kaszubów . Ja nie byłam, ale gości było co niemiara!
Niektórzy nazywają to WIOCHA...A mnie podobają się takie zloty, czy festyny kultywujące wszelkie regionalne tradycje...Dzięki nim żyje pamięć o naszych przodkach...
Gruszka_na_w... 21:54, 23 cze 2016

Ależ potężne masz te różane krzaczory, a pomysł z wykorzystaniem czajnika przedni
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 22:10, 23 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ potężne masz te różane krzaczory, a pomysł z wykorzystaniem czajnika przedni
Róże rzeczywiście rozszalały się z kwieciem, całe szczęście czerwcowe przymrozki im nic nie zrobiły...
Makusia 22:57, 23 cze 2016

Czerwcowe przymrozki....strach się bać, co się wyprawia! Poczekajmy na lipcowy śnieg

A róże przepiękne!
LyraBea 10:24, 24 cze 2016

Już wcześniej czytałam o przymrozkach w Rumi. Na szczęście do mnie nie dotarły. Musiało jakoś pasem iść. Pewnie nie ma co Twojego ogrodu za bardzo osłaniać i przeleciało mroźnym powietrzem, ale to już było a teraz mamy niemiłosierne upały. Pogoda w tym roku nie jest miła. Albo upał, albo na drugi dzień zimno jak późną jesienią. Nikt tego nie lubi, a co mają roślinki nasze biedne powiedzieć?
Rumianka 14:20, 24 cze 2016

Makusia napisał(a)
Czerwcowe przymrozki....strach się bać, co się wyprawia! Poczekajmy na lipcowy śnieg

A róże przepiękne!
W naszym porąbanym klimacie wszystko jest możliwe...Jak grad padał, to też wyglądało jakby spadł śnieg...
Rumianka 14:22, 24 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Już wcześniej czytałam o przymrozkach w Rumi. Na szczęście do mnie nie dotarły. Musiało jakoś pasem iść. Pewnie nie ma co Twojego ogrodu za bardzo osłaniać i przeleciało mroźnym powietrzem, ale to już było a teraz mamy niemiłosierne upały. Pogoda w tym roku nie jest miła. Albo upał, albo na drugi dzień zimno jak późną jesienią. Nikt tego nie lubi, a co mają roślinki nasze biedne powiedzieć?
Roślinka raz trzęsą się z zimna, a innym razem są ugotowane upałem...Fizia można dostać...Ale dopuki upały, to brykam na 3 dni nad wodę, a co...
gobasia 14:39, 24 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Żar z nieba, w cieniu 30 stopni, mam w palcach chyba setki kolców różanych od podwiązywania gałęzi róż, uginających się pod ciężarem kwiatów...

ale piękne te krzaczory...a różowa cudna,znasz nazwę
Makusia 22:18, 24 cze 2016

Elisa cytując klasyka-"sorry! Taki mamy klimat"

Róże piękne. Noszę się z zadaniem głupiego pytania o róże wlasnie, ale jeszcze trochę poczekam