Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

L00zak 18:55, 25 paź 2015

Piękne te hafty
Rumianka 20:00, 25 paź 2015

L00zak napisał(a)
Piękne te hafty

Te są małe, ale mam wyhaftowane obrazy sporych rozmiarów, kiedyś je zamieszczę w innym dziale...
Gardener27 20:01, 25 paź 2015

Ale piękne To bardzo pracochłonne zajęcie Ile Ci zajmuje wykonanie jednego ?
Dominika11 20:02, 25 paź 2015

eee no super jest nas hafciarek coraz więcej
ryska 20:09, 25 paź 2015

Rumianka napisał(a)

Igiełką będę działać zimą, a teraz z łopatą prawie się nie rozstaję. No i z podwójnymi rękawiczkami- najpiejw gumowe i na wierzch tzw. wampirki. Przynajmniej chronię palce przed pękaniem. Po zetknięciu z ziemią gołą ręką pęka mi skóra na palcach, co jest bardzo bolesne.

Współczuję problemów ze skórą na dłoniach. Ja mam zaś wielki problem od zawsze z twarzą, nie mogę myć wodą, kremy nawet apteczne mnie uczulają, słońce też. Dlatego stosuję pojedyncze oleje albo surowce kosmetyczne i tym też smaruję ręce i ciało. Pewnie też stosujesz jakieś kremy na dłonie?
Twoje dzieła z ciekawością pooglądam we właściwym wątku
Rumianka 20:18, 25 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Ale piękne To bardzo pracochłonne zajęcie Ile Ci zajmuje wykonanie jednego ?

Takie małe jak zamieściłam to ze 3 tygodnie, bo tylko haftuję z doskoku, przeważnie zimowymi wieczorami, ale mam obraz wielkości 0,5m x 1m, to haftowałam go 9 miesięcy.
Rumianka 20:19, 25 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
eee no super jest nas hafciarek coraz więcej

Fajnie, że oprócz ogrodów możemy cieszyć się wspólną inną pasją, prawda?
Rumianka 20:22, 25 paź 2015

ryska napisał(a)

Współczuję problemów ze skórą na dłoniach. Ja mam zaś wielki problem od zawsze z twarzą, nie mogę myć wodą, kremy nawet apteczne mnie uczulają, słońce też. Dlatego stosuję pojedyncze oleje albo surowce kosmetyczne i tym też smaruję ręce i ciało. Pewnie też stosujesz jakieś kremy na dłonie?
Twoje dzieła z ciekawością pooglądam we właściwym wątku

Kiedyś, nic mi nie było, ale też było się młodszą, a z wiekiem wszystko się zmienia. Trzeba tylko nauczyć się z tym żyć i wszystko do przodu...
ryska 20:24, 25 paź 2015

Rumianka napisał(a)

Kiedyś, nic mi nie było, ale też było się młodszą, a z wiekiem wszystko się zmienia. Trzeba tylko nauczyć się z tym żyć i wszystko do przodu...

No tak, mi nie musisz mówić, to moje motto życiowe ... buziaki
sylwia_slomc... 20:33, 25 paź 2015

Rumianka napisał(a)

Igiełką będę działać zimą, a teraz z łopatą prawie się nie rozstaję. No i z podwójnymi rękawiczkami- najpiejw gumowe i na wierzch tzw. wampirki. Przynajmniej chronię palce przed pękaniem. Po zetknięciu z ziemią gołą ręką pęka mi skóra na palcach, co jest bardzo bolesne.

Ja kiedyś też tak miałam i ziemniaków też obrać nie mogę bo mi zaraz linie papilarne na dłoniach pękają i ręce krwawią, ale mnie ratuje masło shea, smaruję na noc i bez rękawiczek w ziemi grzebię i nic, ale ziemniaków nie próbuję obierać, bo jakby co to nie dało by się w ziemi grzebać