HanaK
15:39, 11 wrz 2015

Witam Was, od ponad roku podglądam Wasze ogrody i główkuję jak osiągnąć taki efekt, jaki widzę u Was
Mam duży ogród na działce ok 30 arowej, zakładany przez firmę zajmującą się tym profesjonalnie, ale niestety nasadzenia wyglądają bardzo chaotycznie, pstrokacizna i jeszcze raz pstrokacizna. Zaczęłam karczować moje .... CHWASTOWISKO, zachęcona Waszymi opowieściami. Mam system nawadniający, mnóstwo roślin i cichą nadzieję, że z Waszą pomocą za rok, może dwa, uda mi się doprowadzić kawałek po kawałku moją ogrodową przestrzeń do ładu, pojawi się symetria i geometria, które dają mi przede wszystkim przyjemność przebywania w ogrodzie. Na razie wygląda on tak:
Skarpa przy tarasie - totalna porażka, tę chciałabym poprawić w pierwszej kolejności, bo widzę ją tuż po wstaniu, w trakcie śniadania, pijąc popołudniową kawę
Nie wiem od czego zacząć, czy zrobić stopnie i na nowo uformować skarpę (mam kilka ton łupka szarogłazowego jednostronnie ciętego), bo przy naturalnym spadku woda ze zraszaczy wyżłobiła sobie koryta i powymywała ziemię ... Podobają mi się ogrody nowoczesne i taki mi się zawsze marzył.
skarpa z dołu
skarpa z sypialni
widok ogólny na ogród

Skarpa przy tarasie - totalna porażka, tę chciałabym poprawić w pierwszej kolejności, bo widzę ją tuż po wstaniu, w trakcie śniadania, pijąc popołudniową kawę

skarpa z dołu

skarpa z sypialni

widok ogólny na ogród