Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Iwk4 22:52, 19 lut 2016

Aniu, odkąd mam zacząć czytać, żeby być w temacie?
MirellaB 23:33, 19 lut 2016

Aniu, a ten rh nie jest za głęboko wsadzony? Trochę kiepsko wygląda
ren133 00:07, 20 lut 2016

jankosia napisał(a)
Pamiętam tą różę Natashkę Jak byłyśmy u Anitki w Piotrkowie to była nr jeden albo dwa u niej, a róż ma dziewczyna że cho cho i jeszcze trochę. Warta uwagi na pewno

Też ją pamiętam
A Ty to chyba nawet zdjęcia jej powinnaś mieć?
Iwk4 00:15, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)
jesli chodzi o róże to zamówiłam tak:
4szt the fairy

5szt new dawn
10szt louis odier

Aniu, gdzie planujesz posadzić te róże? Pokaż miejsca, proszę
Ja też zamówiłam LO na pergolę, ale jedną.
A ND mam w ogrodzie. Gdybym dziś podejmowała decyzję, to szukałabym innej pnącej, bo zakochałam się w różach o tych pełnych kwiatach,co mają dużo płatków. Za to ND ma bardzo ładny kolor - róż porcelanowy, tak go nazywam. Kolor cudny, delikatny, w słońcu niemal w biel wpada

Czytam, cofając się trochę
Iwk4 00:48, 20 lut 2016

Aniu, utknęłam u Ciebie, czytam od początku i od końca naraz i widzę, że rozpaczliwie potrzebujesz pomocy
Zróbmy tak: poczytam sobie wszystko istotne, a od poniedziałku coś postaram się wymyślić. Weekendy mam czasowo zajęte, bo rodzinka, tzn. M i dzieciaki wracają do domu. Ale odezwę się.

Powiedz mi tylko w międzyczasie, jaką rolę pełni studnia? W jaki sposób z niej korzystacie? Czy na co dzień musi być do niej dojście? Myślałaś o jej zabudowaniu?

Doczytałam też o pergoli, ale jeszcze nie wiem, czy już powstała. Idę czytać dalej
Iwk4 01:24, 20 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Nie znam sie na projektowaniu ogrodów nowoczesnych wiec nic nie doradzę ale gdyby to był mój dom to w zadnym wypadku nie zrobiłabym pergoli z altaną na końcu przed tym dużym cudnym oknem z salonu. Tam powinny byc cudne rosliny , piękne latem i zima a jak m Ci posadzi na altanie lub pergoli winogrono to bedzie moim zdaniem tragedia bo ono nie wygląda ani ładnie ani porządnie. I będziesz przez te wielkie cudne okno patrzec na budowle?...

Bogdzia tu dobrze radziła i nasunęła mi się myśl, że potrzebuję zdjęcie tego przedogródka ze wszystkich stron, z jakich go widzisz. Z boku już wiem, a jak wygląda to z okna domu? Jest tam chyba okno? Jaki masz teraz tam widok na przedogródek? Co cię razi na ten moment? To tyle zadań domowych na weekend. Idę spać . Dobranoc
Kasya 07:10, 20 lut 2016

Ja to nic nie rozumiem z tego rysunku
To przedogródek ?
Filemon24 09:01, 20 lut 2016

kasja83 napisał(a)
Filemon dziewczyny odsyłają do Siebie w temacie hortensji, które polubiłby półcień.Co polecasz?

kochana, do półcienia to wszystkie bukietówki ale najbardziej atrakcyjnymi odmianami jak dla mnie są silver dollar i magical moonlight
Filemon24 09:08, 20 lut 2016

Aniu, może między danicami posadź jakieś żurawki albo trawy dość spore masz między nimi odstępy.
kasja83 09:09, 20 lut 2016

Aniu szaleje Twój wątek-byłam tu wczoraj, a już mam do nadrobienia 5 stron!Widzę, że masz drzewkowe dylematy, co ag_zie.

Filemon24 nie mądre pytanie...a coś z hortensji kwitnącego w inny kolor?