Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Kasya 21:05, 13 kwi 2016

anna_t napisał(a)
zbieranina..hmm..teraz sie zastanawiam jak u mnie wyjdzie..
mam grujeczniki, będą graby i chce ambrowca i jeszcze 2szt jednego z drzew: klon, nigra, amanogawa lub jarząb.
nie wiem na co sie zdecyduję ale chyba zbieranina mi nie wyjdzie??
czy za duzo gatunków??

to sie nazywa kompozycja
Iwk4 22:51, 13 kwi 2016

Ania, czytałam u ciebie o kretach. Dziś w pracy jedna znajoma mówiła, ze znalazła sposób na kreta. Korzenie jakiejś rośliny - której krety nie lubią. Jutro ma mi powiedzieć, co to za roślinka
Filemon24 06:57, 14 kwi 2016

anna_t napisał(a)

czyli ona gdzieś za Warszawą musi być

Z mojej strony szkółka w Pęchcinie jest 1 km od Ciechanowa ( mieszkałam tam 20 lat ) obecnie mam coś około 50 km do Pęchcina więc w miarę ok a że mam jeszcze koleżanki w Ciechanowie to wypad łącze z odwiedzinami
Teraz pod koniec kwietnia znowu jadę
Jak będziesz chciała hortensje bukietowe to nigdzie większego wyboru i ładniejszych sadzonek nie znajdziesz
Filemon24 07:01, 14 kwi 2016

Na kreta i na nornice najlepszy jest dobry pies i dobre koty ( tu im więcej tym lepiej haha)
Ja mam trzy koty i tak zero nornic cebulki lili i tulipanów sadzę bez żadnego zabezpieczenia i zero strat. Kopce kreta niestety się zdarzają ale w tym roku widuje je tylko u sąsiadów
Jak nie masz kotka to warto jakiegoś zaadoptować albo przygarnąć ( mam dwa takie nieplanowane sierściuchy )wykastrować i będzie siedział i pilnował posesji od nornic
kasja83 08:06, 14 kwi 2016

Kasya napisał(a)

to sie nazywa kompozycja

Cudnie ujęte

NIe bądź Aniu taką pesymistką
siakowa 08:10, 14 kwi 2016

anna_t napisał(a)
i moja trawa po wczorajszym koszeniu. emus mi juz dołki wykopał pod słupki na pranie
a ne masz miejsca na suszarkę w pralni taką z pompa ciepła? pomyśl nidy więcej rozwieszania, prasowania
anna_t 08:25, 14 kwi 2016

Kasya napisał(a)

to sie nazywa kompozycja

anna_t 08:28, 14 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ania, czytałam u ciebie o kretach. Dziś w pracy jedna znajoma mówiła, ze znalazła sposób na kreta. Korzenie jakiejś rośliny - której krety nie lubią. Jutro ma mi powiedzieć, co to za roślinka

mi się wydaje że ja mam nornice bo takie korytarze pod samą powierzchnia ziemi zrobiła
i muszę własnie cos posadzic w tych tujach

anna_t 08:32, 14 kwi 2016

siakowa napisał(a)
a ne masz miejsca na suszarkę w pralni taką z pompa ciepła? pomyśl nidy więcej rozwieszania, prasowania

mi to nie przeszkadza że będę wywieszać, ja to uwielbiam wogóle uwielbiam robić pranie i czekam tylko na ciepłe dni żeby pranie na dworzu suszyć
pralnia to jest kłębowisko kurzu, masakryczne. nie spodziewałam się że aż takie..
AgataP 08:55, 14 kwi 2016

siakowa napisał(a)

Ja mam zwykła bez pompy, w tanim prądzie jedzie więc luzik i mówię stanowcze nie suszarkom stojącym, zimą to utrapienie bo zabiera miejsce, jeansy męża to pół suszarki potrafią zająć i schną wieczność
ciuchy dzieciaków też nie będą coraz mniejsze... a tak pranie do suszarki i siup tylko poskładać i do szafy
Ale latem nie powiem, że nie będę suszyła na ogrodzie, ale żadnych stałych suszarek w ogrodzie.