Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Filemon24 07:51, 09 sie 2016

Myślę, że z tymi kwadratami to nie będzie tak łatwo :/ będziesz chyba musiała jakoś to ekobordami porozdzielać zeby zachowac linie.....
Kasya 08:06, 09 sie 2016

Oglądam w telefonie niestety i słabo widzę
Ale tak mi się nasunelo...czy nie za duża różnorodność w tych kwadratach ?
No i czy ich potem przeklinać czasem nie będziesz z powodu trudności utrzymania formy ?
Ale może tylko mi się wydaje
kasja83 08:10, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)
Sebek wow to jest u Ciebie, tutaj delikatne uhh..
Asia no ba..ma być prosto i kwadratowo. chciałabym po zrobieniu ogrodu założyć nowy wątek "w kwadratowym"

NIe takie Aniu uhhh-widać olbrzymią zmianę i ogrom pracy. Robi Cię powoli busz!!!!Co do nowego wątku-nazwa będzie pasowała

Wyczytałam też, że wracasz do formy-uważaj tylko, żeby się nie przeforsować.
anna_t 09:18, 09 sie 2016

Anita domyslam się :/ już wiem od Iwony że na chelsea to specjalne formy mieli..ale podchodzę do tematu w ten sposob ze bedę sadzić kwadratami po 5, 9 szt. to tak jak normalne rabaty obsadza się grupami roslin, tutaj tez tak bedzie tylko ze w kwadraty

Kasya za duża różnorodnośc..jezu to i tak juz zmniejszyłam, dostałam o wiele wieksza liczbe propozycji ale zmniejszyłam do liczby roslin ktore mam lub mam w zasięgu do kupienia w jednej szkółce paru odmian..jak formy nie utrzymam to najwyzej będzie busz
w tej chwili najwazniejsze dla mnie jest aby to sensownie posadzić aby czy to w formie kwadratowej czy buszowej wygladało ładnie..

Kasja dziekuję..powoli się to wszystko toczy bo przyznam ze nie mam 100% czasu na ogród a i wydatki raczej idą w stronę innych pasji ale na luziku do tego podchodze i jest ok
Rojodziejowa 09:28, 09 sie 2016

Ania ja w głowie mam "naszą" inspirkę z Chelsea i tam było sporo gatunków. Ja jeszcze nawet nie raczkuję ogrodniczo, ale nie wydaje mi się, żebyś miała ich za dużo.
anna_t 09:41, 09 sie 2016

kostrzewa
ice dance
wysoka trawa
szalwia - może wylecieć
jeżówki
jarzmianki
rozchodnik
tuje danica
czyściec
przetacznik - może wylecieć
hortensje

co wymeinić/usunąc?jak poukładać?
ren133 09:52, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)

4 okna umyłam reszta powoli, moze w czw...

Rozumiem, że masażysta zalecił Ci taką gimnastykę?

PS Widzę, ze zawzięta jesteś jak ja
ren133 10:12, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)
kostrzewa
ice dance
wysoka trawa
szalwia - może wylecieć
jeżówki
jarzmianki
rozchodnik
tuje danica
czyściec
przetacznik - może wylecieć
hortensje

co wymeinić/usunąc?jak poukładać?

Ania
Sadź ... zobacz jak Ci się to skomponuje i najwyżej z czasem będziesz coś przesadzać, wysadzać, dosadzać ... przecież to byliny nie drzewa z daniką na kostkę chyba (bo nie wiem jak ona znosi cięcie) fajny pomysł
anna_t 10:16, 09 sie 2016

ren133 napisał(a)

Rozumiem, że masażysta zalecił Ci taką gimnastykę?

PS Widzę, ze zawzięta jesteś jak ja

ja poprostu nie usiedzę...jak już mi lepiej to wiesz..coś robić trzeba
anna_t 10:26, 09 sie 2016

ren133 napisał(a)

Ania
Sadź ... zobacz jak Ci się to skomponuje i najwyżej z czasem będziesz coś przesadzać, wysadzać, dosadzać ... przecież to byliny nie drzewa z daniką na kostkę chyba (bo nie wiem jak ona znosi cięcie) fajny pomysł

Renia ale sadzić żeby sadzić to ja moglam bez logowania na to forum, chyba chodzi o to zeby zrobic to jak najlepiej ?