Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Kasik 20:54, 27 sty 2016

Sebek napisał(a)
Jedno piszę, drugie robię Oficjalnie zakupiłem pierwszego ciemiernika Jak za tą cenę porównując do tych oglądanych na Gardenii wypasiony jest Po beznadziejnym dniu dołapanie zieleniny dobrze mi zrobiło

Macham do Was mocno

Ciemierniki cieszą jako jedyne kwiatki w tym okresie. Ale Gardenia to jednak lepszy czas na zakup. Ja kupiłam w tamtym roku w styczniu, przetrzymywałam w domu i wysadziłam . Z trzech ostał mi się jeden. Na Gardenii wydawały mi się za drogie , a dziś żałuję bardzo, że nie nabyłam.

Ale co tam - przed nami wiele jeszcze możliwości- wszak ogród tworzymy latami

Pozdrawiam Sebek
Sebek 20:57, 27 sty 2016

eee_taam napisał(a)

pełne z Gardenii mi się marzą bo takie zwykłe to mam...ale 5godz jazdy w jedna stronę mnie nie przekonuje no i ciemierniki będa bardzo kosztowne nawet jakby ich z 10 kupić

W zeszłym roku 5 godzin pociągiem jechałem z K-ic Wygodne to było, nawet Choć od Ciebie 5 godzin autem spokojnie wyjdzie... Nad wyjazdem w tym roku jeszcze się zastanawiam, bo w tym dniu mam juz imprezę zaplanowaną I jeszcze mnie kusi jakaś jednodniówka w ferie
Dorotka 21:00, 27 sty 2016

Sebek to jeszcze wpadnij do mnie bo ja mam dylemat pewien
Sebek 21:05, 27 sty 2016

frezja napisał(a)

tutaj też :

http://www.leroymerlin.pl/porady/ogrod/swiat-roslin/ciemierniki-zimowe-kwiaty,e3541,l1496.html

Jedno i drugie źródło głosi, że nie lubią przesadzania... Dobrze, że kupiłem jeden, bo pewnie zginie od traktowania łopatą
Sebek 21:07, 27 sty 2016

Kasik napisał(a)

Ciemierniki cieszą jako jedyne kwiatki w tym okresie. Ale Gardenia to jednak lepszy czas na zakup. Ja kupiłam w tamtym roku w styczniu, przetrzymywałam w domu i wysadziłam . Z trzech ostał mi się jeden. Na Gardenii wydawały mi się za drogie , a dziś żałuję bardzo, że nie nabyłam.

Ale co tam - przed nami wiele jeszcze możliwości- wszak ogród tworzymy latami

Pozdrawiam Sebek

Kasiu - początki mojego ogrodu siegają roku 2009 A z ogrodowiskiem jestem już niemal 5 lat I jeszcze kombinuję, a przecież to tylko parę rabat

Tulam mocno
ren133 21:07, 27 sty 2016

Sebek napisał(a)

Dorotko, przeczytaj sobie koniecznie ten artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/133-zwiastuny-wiosny-ciemierniki

Ogólnie teraz się ich nie sadzi, bo tak jakby środek zimy mamy Ale skoro je rzuculi w marketach to my też się rzuciliśmy na wiosnę w doniczce Jak minie ryzyko zimy wysadzę go na rabatę i będę wypatrywać nowych kwiatów w grudniu

Sebek
Też kupiłam jednego na próbę Ale nie wiem czy mogę postawić go sobie w salonie i później wiosną wsadzić na rabatę?
frezja 21:09, 27 sty 2016

Sebek napisał(a)

Jedno i drugie źródło głosi, że nie lubią przesadzania... Dobrze, że kupiłem jeden, bo pewnie zginie od traktowania łopatą

Moje zakupiłam w grudniu..piękne krzaczory..zadołowałam (Jola mnie ostrzegła,że nie znoszą przesadzania) w wielkiej donicy,okryłam agrowłókniną i po bokach styropianem.Dzisiaj zdarłam wsio, jako, że temperatury dodatnie;wyglądają bardzo zdrowo i chyba na razie tak je zostawię.
Sebek 21:09, 27 sty 2016

ren133 napisał(a)

Sebek
Też kupiłam jednego na próbę Ale nie wiem czy mogę postawić go sobie w salonie i później wiosną wsadzić na rabatę?

Taki dokładnie mam plan Wsadziłem do czarnej szkliwionej osłonki i gapię się na niego
frezja 21:13, 27 sty 2016

Sebek napisał(a)

Taki dokładnie mam plan Wsadziłem do czarnej szkliwionej osłonki i gapię się na niego

W czarnej musi wyglądać elegancko
ewa004 21:58, 27 sty 2016

Ja bym chciała w tym roku jechać na Gardenie... może się uda.