Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 21:06, 28 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Świerk Glauca Globosa to spora i szeroka choinka (2-2,5m). Fakt rośnie bardzo wolno. Przez pierwsze 10 lat jest płaski a potem tworzy czubek i rośnie w stożek. Ale kolor ma super niebieski.

Aniu dobrze, że piszesz nie wiedziałam o tym
Katkak 21:10, 28 sty 2016

Kamiś kiścienie dla Ciebie:
Zebild (posadzony dopiero w listopadzie 2015)

i Makijaż

Makao_J 21:15, 28 sty 2016

kamila66 napisał(a)

Aniu dobrze, że piszesz nie wiedziałam o tym

Wrzuć w google, ten świerk osiąga 3 m szerokości. To taki trochę potworek. Ale można próbować ciąć lub kupić na pniu.
kamila66 22:18, 28 sty 2016

Katkak napisał(a)
Kamiś kiścienie dla Ciebie:
Zebild (posadzony dopiero w listopadzie 2015)

i Makijaż

Kasiu dziękuję. bardzo ładna roślina
Makao_J 22:28, 28 sty 2016

Haha Kasia ale czad.

Patrzę na te kiścienie i widzę jeden czerwony drugi zielony. Podpisałaś go "i makijaż" więc pomyślałam że makijaż to pewnie o ten śnieg chodzi. Kiścień w makijażu czyli w śniegu.
Ale patrzę dalej i sobie myślę czemu zmienił kolor o tej samej porze roku z czerwonego na zielony.
Byłam święcie przekonana że to jedna i ta sama roślina póki nie wpisałam w google "kiścień" i wyskoczył Kiścień Makijaż. Haha
Śmiałam się sama z siebie. Ile to się człowiek jeszcze musi nauczyć.
kamila66 22:38, 28 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Haha Kasia ale czad.

Patrzę na te kiścienie i widzę jeden czerwony drugi zielony. Podpisałaś go "i makijaż" więc pomyślałam że makijaż to pewnie o ten śnieg chodzi. Kiścień w makijażu czyli w śniegu.
Ale patrzę dalej i sobie myślę czemu zmienił kolor o tej samej porze roku z czerwonego na zielony.
Byłam święcie przekonana że to jedna i ta sama roślina póki nie wpisałam w google "kiścień" i wyskoczył Kiścień Makijaż. Haha
Śmiałam się sama z siebie. Ile to się człowiek jeszcze musi nauczyć.

Hehe dobre są takie historie czasami człowiek ma takie zadżumienie. Koleżanka ostatnio powiedziała pani doktor, że jej 3 letnia córka była na pobraniu krwi na trzeźwo na co jej pani doktor odpowiedziała, że bywają w życiu takie chwile gdzie należy być trzeźwym i obie wybuchnęły śmiechem
Sylvana 22:43, 28 sty 2016

Podpatrzyłam u Ciebie kiścienie. Mam tego zielonego. Owszem jest ładny i zimozielony...wszystko to prawda, ale nie wiem jaką ilością miejsca dysponujesz. Mój...z jednej sztuki...zajmuje teraz okrąg o średnicy 2,5 - 3m, więc myślę, że to spora roślinka. Ma mnóstwo odrostów korzeniowych i tak cały czas powiększa swoją objętość. Kontrolować tego nie można, bo gałęzie zwieszają się daleko poza środek i do wnętrza nie można się dogrzebać.
Przemyśl sobie za i przeciw.
Makao_J 22:46, 28 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Podpatrzyłam u Ciebie kiścienie. Mam tego zielonego. Owszem jest ładny i zimozielony...wszystko to prawda, ale nie wiem jaką ilością miejsca dysponujesz. Mój...z jednej sztuki...zajmuje teraz okrąg o średnicy 2,5 - 3m, więc myślę, że to spora roślinka. Ma mnóstwo odrostów korzeniowych i tak cały czas powiększa swoją objętość. Kontrolować tego nie można, bo gałęzie zwieszają się daleko poza środek i do wnętrza nie można się dogrzebać.

AAAAA!!! A już myślałam że sobie kupię bo fajne kolorki ma
kamila66 22:46, 28 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Jutro o nim poczytam. Myślałam, że to roślinka do cięcia. Sylwia dziękuję, wszystkie uwagi mile widziane
Sylvana 22:59, 28 sty 2016

Ja w swoim podcinałam trochę....jak już mi bardzo zawadzało...ale nie wiem czy termin zły wybrałam...czy jakaś inna przyczyna...za sucho...za mokro....w każdym razie potem mi jakoś tracił formę...trochę się zażółcił...podsychał...więc dałam spokój i rośnie jak chce