Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Wendy79 20:04, 24 wrz 2016

kamila66 napisał(a)

Natomiast większą zmorą są dla mnie jakieś odrosty chyba z migdałka, raz w miesiącu pojawiają mi się na rabacie małe krzaczki,w kilku miejscach, które są w zasadzie nie do opanowania.
Brzozy i pomidory wysiewają się w ilościach liczonych w setkach, mam więcej siewek brzozy niż mlecza a on taki łatwo pylny więc sobie wyobraźcie
Jak o drzewach to proszę abyście wpisali swoje numery 1

Moje zmory: goja, owoców z niej miałam jak na lekarstwo, a rozrastała się jak głupia. Wykopaliśmy ile się dało, a ona wciąż rośnie z jakiś odrostów. Pozbywam się, ale jak ostatnio znalazłam w truskawkach, o 3 metry dalej niż rosła, to się podłamałam.
O wysiewającej się szałwii wiedziałam i się potwierdziło, ale o brzozie dowiedziałam się w tym roku. Za granicą warzywnego, na zaniedbanej łące, właśnie wyrasta mi mały brzozowy zagajnik, który mi za chwilę zasłoni całe słońce od zachodu, a na ogrodzie siewki mam w każdym możliwym miejscu. Jak dojdą jeszcze moje Doorenbosy, to dopiero będzie cyrk...

kamila66 22:56, 24 wrz 2016

Wendy79 napisał(a)

Moje zmory: goja, owoców z niej miałam jak na lekarstwo, a rozrastała się jak głupia. Wykopaliśmy ile się dało, a ona wciąż rośnie z jakiś odrostów. Pozbywam się, ale jak ostatnio znalazłam w truskawkach, o 3 metry dalej niż rosła, to się podłamałam.
O wysiewającej się szałwii wiedziałam i się potwierdziło, ale o brzozie dowiedziałam się w tym roku. Za granicą warzywnego, na zaniedbanej łące, właśnie wyrasta mi mały brzozowy zagajnik, który mi za chwilę zasłoni całe słońce od zachodu, a na ogrodzie siewki mam w każdym możliwym miejscu. Jak dojdą jeszcze moje Doorenbosy, to dopiero będzie cyrk...

Jagodę G. też mam i jej odrosty także
kamila66 23:11, 24 wrz 2016

Dumałam co zrobić z nadwyżką Red Baron, kilka dni temu zobaczyłam rabatę w ogrodzie "Lawendowy zawrót głowy" Baron w połączeniu z buksami, jedna długa linia. Dzisiaj ija taką mam,na razie w wersji mini ale się rozrośnie

a i tu dałam kilka źdźbeł

Dobranoc
inka74 07:38, 25 wrz 2016

Barona bardzo lubię. Śliczny kolor da przy buksach. Czyżby dynia własnego chowu?
AniMa 17:59, 25 wrz 2016

Kamila nie wysciskalam cie na pozegnanie , wiec teraz buziaki przesylam.
Pomysl z baronem i bukszpanem super, ciekawe jak "rzeczka"bedzie wyglądać w przyszlym sezonie.
Bogdzia 18:58, 25 wrz 2016

Red Baron jest cudny i dobrze miec go dużo w ogrodzie.Siewek brzozy mam i ja mnóstwo ale większy kłopot mam z barwinkiem , walka od lat przegrywana przeze mnie, nie wiem czy kiedykolwiek wygram bo on nawet randapu sie nie boi.sporo mam tez siewekróz, ptaki roznosza nasionka i sieja w rododendronach a ja znajduke je dopiero jak roslina wyrasta z krzaka i wyrwac je jest bardzo trudno bo nie ma dostępu.
Rumianka 21:37, 25 wrz 2016

Ależ fajnie wygląda Red Baron z bukszpanem...Fajna z nich para...
kamila66 07:26, 26 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Barona bardzo lubię. Śliczny kolor da przy buksach. Czyżby dynia własnego chowu?

Dynie dostałam
Jest chowu sąsiadki przelazła im przez płot i panoszyła się po polu
kamila66 07:31, 26 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Kamila nie wysciskalam cie na pozegnanie , wiec teraz buziaki przesylam.
Pomysl z baronem i bukszpanem super, ciekawe jak "rzeczka"bedzie wyglądać w przyszlym sezonie.

Kochana odściskuję
W Wojsławicach było bardzo podobne połączenie ale bez buksów za to z krzewuszką ja też ją mam na tej rabacie
kasja83 07:34, 26 wrz 2016

Hop,hop.
Jak tam podróż pociągiem?Konduktor przymknął oko na Twoje bagaże??Pisałaś na wątku spotkaniowym, że chłopaki knuli podczas Twojej nieobecności