Kamila też zwróciłam na to uwagę Zwróciłam jeszcze uwagę na samochód, masz taki kolor, jaki ja chciałam, niestety mam szary Masz u mnie dodatkowego plusa
Fundnełabym sobie gdzieś ten winobluszcz, ale się go boję U Ciebie śliczny jest
Aniu samochód, ma wpisane w dowodzie szary , i faktycznie jest taki w cieniu, taki kameleon z niego, bo w większości wygląda jak jasny brąz
Winobluszcz ten po prawej przy murze wycięłam w pień a on urósł jak potwór, na pewno będzie z nim walka aby się go pozbyć na zawsze, nie wiem czy chcę bo bardzo zdobi płot także z przodu
My w tym roku pod rabatami położyliśmy siatkę na krety (w sierpniu okazało się, że większość cebulowych jest poobgryzana), wywinięta na ogrodzenie, od strony trawnika połączona z siatką trawnikową. Patent naszych znajomych, sprawdzone, działa. Połowa działki zostawiona na dziko, żeby sobie i krety i nornice buszowały, do spółki z naszymi owcami kosiarkami i innymi przybyszami z łąk.
Szykuję zmianę, chciałabym zrobić młodemu miejsce zabaw, to po lewej na kole to baza wigwam z wałków, zjeżdżalnia, którą teraz wiecznie przestawiamy aby nie było śladów na trawniku i trampolina.
Zmieniłabym kształt rabaty tej na środku aby całość była w cieniu katalpy.
Wstępny projekt Nad piaskownicą linia rabaty, która jest także w planach
Zdjęcie stare dawno nie aktualne ale kształt rabaty się nie zmienił
Wygada tak
No jak to jest szary, to jaki ja mam? Mi się zawsze ten Twój podonbał, dla mnie w słońcu, to on taki złotawy
Ja się na winobluszcz nie odważę, ale u Ciebie nie likwiduj zupełnie, bo jesienią ten kolor cudny jest