Ania pierwsze słyszę o tej głowie, krosty ma na całym ciele, w głowie nie znalazłam, pojawił się kolejny problem czopy na migdałach . Dzwoniłam na ostry dyżur, trzeba czekać... jak będzie gorączka to to angina jeśli nie inne badziewie ale może dotrwamy do wizyty u rodzinnego jutro na 18.
Co do ospy jestem przekonana bez wizyty lekarskiej bo pół przedszkola ma
Kamcia lepiej ,ze synek teraz zlapal ospe. Mój kolega przeszedl w wieku 30 lat i zniosl to duzo gorzej niz male dzieci. Moja Iga przezzla ją w wieku 7 mięsiecy, a Filipa szczepilam, więc nie mial. Glowa do góry. Wiem ci znaczy chore dziecko, ale z ospa będziecie mieli spokoj już raz na zawsze .
Kasiu dziękuję za słowa otuchy
Z jednej strony dobrze, że nie ma pogody bo dziecka serce nie boli, że wyjść nie może z drugiej nic nie idzie zrobić i ogólnie sajgon mam wszędzie
Dużo wczoraj o niej czytałam i faktycznie dorośli, źle ją znoszą...
Ewuniu w Polsce szczepionka przeciw ospie nie jest obowiązkowa ale też opinie o niej są rozbieżne, jedni polecają inni wręcz odradzają.
Przechowalnik tymczasowy bo powstanie tam rabata Zanim powstanie chcieliśmy zrobić podmurówkę, w tym miejscu jest najwyższa w ogrodzie ale tej jesieni już chyba się to nie uda, pogoda nie rozpieszcza... Umówieni byliśmy z fachowcem na październik, połowa za nami.
Kamilko trzymam kciuki za jak najlżejszy przebieg ospy. Jak wspomnę to co moja córka miała kilka lat temu to włos się jeży na głowie. Zsypana była krostami wszędzie, trzy tygodnie siedzenia w domu. Najważniejsze żeby nie zaziębić.