Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Sylvana 10:03, 13 paź 2016

Kamilko czytam, że synek Ci choruje - mój teraz przerabia zapalenie uszu.
Ospę złapaliśmy w przychodni oboje tuż przed szczepieniem - mały miał wtedy prawie roczek. Synek przeszedł dość łagodnie, nie miał gorączki i jedną noc płakał, że swędzi.....a ja....masakra....39 stopni, żadnych leków bo mały jeszcze wtedy na mleku był....myślałam, że skonam....oboje wyglądaliśmy jak jagódki i każdemu został jeden ślad....a kropek mieliśmy chyba setki.

Będzie dobrze, smaruj wszystko i szybko przejdzie.
Zdrówka życzę...trzymajcie się
AsiaK_Z 10:37, 13 paź 2016

Ulalaaaa, biedroneczkę masz w domu Lepiej, że teraz. Mój Mały miał nawet bąbla w oczku. wtedy miał 3 lata, a teraz 10 Będzie dobrze Kami, trzymajcie się cieplutko

asiak 11:20, 13 paź 2016

Szybkiego powrotu do zdrowia dla synka
Kamilko, a ile synek ma lat?
kamila66 12:07, 13 paź 2016

asiak napisał(a)
Szybkiego powrotu do zdrowia dla synka
Kamilko, a ile synek ma lat?

Asiu ma 4 lata. Dzisiaj w buzi się poprawiło więc przychylnie patrzę na świat. Aktualnie życzy sobie pizze w kształcie traktora z chederem... co to cheder pytam... mama nie wiesz, no łycha... nauki kolegów z przedszkola, dzieci rolników jałówki, baloty i bele siana nie są mi teraz obce
kamila66 12:08, 13 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaa, biedroneczkę masz w domu Lepiej, że teraz. Mój Mały miał nawet bąbla w oczku. wtedy miał 3 lata, a teraz 10 Będzie dobrze Kami, trzymajcie się cieplutko

Asiu z wiedzy wujka googla wynika, że bąble mogą wychodzić 3-4 dni więc max do piątku, 4 sztuki są wielkie, inne małe i nie wyglądają źle, oby tak zostało.
kamila66 12:14, 13 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Ospę złapaliśmy w przychodni oboje tuż przed szczepieniem - mały miał wtedy prawie roczek. Synek przeszedł dość łagodnie, nie miał gorączki i jedną noc płakał, że swędzi.....a ja....masakra....39 stopni, żadnych leków bo mały jeszcze wtedy na mleku był....myślałam, że skonam....oboje wyglądaliśmy jak jagódki i każdemu został jeden ślad....a kropek mieliśmy chyba setki.

Sylwio współczuję przeżyć, ja chorowałam na ospę w podstawówce, ale bardzo mnie łapało jak Kuba przynosił z przedszkola w pierwszym roku. Byłam z nim w domu na opiece, sama ledwo żyłam a jeszcze noce nieprzespane i gorączki dochodziły ogólnie, źle to wspominam.
Na temat braku izolacji dzieci chorych na choroby zakaźne w przychodniach się nie wypowiadam bo mnie trzęsie
kamila66 12:15, 13 paź 2016

iwka napisał(a)
Kamilko trzymam kciuki za jak najlżejszy przebieg ospy. Jak wspomnę to co moja córka miała kilka lat temu to włos się jeży na głowie. Zsypana była krostami wszędzie, trzy tygodnie siedzenia w domu. Najważniejsze żeby nie zaziębić.

Iwonko słyszałam o tym aby nie zaziębić, mam nadzieję, że nic się nie przyplącze
kamila66 12:16, 13 paź 2016

Dziękuję Wszystkim za życzenia zdrowia dla mojego synusia
sylwia_slomc... 12:35, 13 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Ja jako dziecko nie przechodziłam i jak mi się pierwszy rozchorował myślałam, że wszyscy złapiemy, a załapałam dopiero pół roku później od drugiego syna
Chłopcy przeszli prawie bezboleśnie , a ja umierałam....nie swędziało, a bolało i bąbli gigantów cała masa wszędzie A zaczęło się nie od bąbli tylko boleści narządów wewnętrznych już dwa dni wcześniej, lekarz powiedział, że najpierw wysypało mnie do środka, a dopiero potem na skórę....żyję
jazzy 13:42, 13 paź 2016

Zdrówka dla synka, a dla Ciebie wytrwałości