Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 22:25, 22 sty 2017

tulucy napisał(a)
Bezkolcowa całkowicie jest Zephirine Drouhin, ale ona pnąca.
,
Dziękuję za info dwie pnące też bym chciała kupić.
tulucy 22:26, 22 sty 2017

Angielki raczej krótko trzymają kwiaty. Tak ogólnie, bo są pewnie i wyjątki... Ale nie znam może ich nie mam, albo jeszcze mi się nie pokazały od lepszej strony...
kamila66 08:21, 23 sty 2017

tulucy napisał(a)
Angielki raczej krótko trzymają kwiaty. Tak ogólnie, bo są pewnie i wyjątki... Ale nie znam może ich nie mam, albo jeszcze mi się nie pokazały od lepszej strony...

Lucy szkoda mi miejsca na rośliny które krótko kwitną. Mam taką różę która zakwita raz i kwiat utrzymuje dwa dni
Filomena 08:52, 23 sty 2017

Crocus Rose - u mnie 3m od starego modrzewia rośnie do 1,7m, kwitnie non stop , jeśli się pamięta o usuwaniu przekwitłych kwiatów. Pachnie, kwiaty bardzo trwałe nawet po deszczu długo się utrzymują, nadają się do wazonu. Krzaczek zwarty, nie kopczykuję na zimę.
Martin frobisher - u mnie bardzo słabo kwitnie i przyrasta, niestety ma za ciemno. Za to nie wymaga jakiegokolwiek okrywania.
Katkak 08:55, 23 sty 2017

Kamiś z wymienionych róż mam MW, ale dopiero jeden sezon u mnie jest, tzn teraz będzie jej drugi. Nie chorowała mi w przeciwieństwie do wielu innych. Choć z drugiej strony Ewcia z Doświadczalni twierdzi, że czarną plamistość trzeba traktować jak chorobę wieku dziecięcego, więc mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej.
kamila66 10:08, 23 sty 2017

Filomena napisał(a)
Crocus Rose - u mnie 3m od starego modrzewia rośnie do 1,7m, kwitnie non stop , jeśli się pamięta o usuwaniu przekwitłych kwiatów. Pachnie, kwiaty bardzo trwałe nawet po deszczu długo się utrzymują, nadają się do wazonu. Krzaczek zwarty, nie kopczykuję na zimę.
Martin frobisher - u mnie bardzo słabo kwitnie i przyrasta, niestety ma za ciemno. Za to nie wymaga jakiegokolwiek okrywania.

Filomeno Crocus Rose jest w moim guście kolorystycznym W szkółce jej wysokość określają na 0,8 - 1 m ale może to zależy od cięcia.
Martin frobisher na zdjęciach w necie widziałam, że ma rzadkie kwiaty więc może to jej cecha. Dziękuję za opinię
kamila66 10:10, 23 sty 2017

Katkak napisał(a)
Kamiś z wymienionych róż mam MW, ale dopiero jeden sezon u mnie jest, tzn teraz będzie jej drugi. Nie chorowała mi w przeciwieństwie do wielu innych. Choć z drugiej strony Ewcia z Doświadczalni twierdzi, że czarną plamistość trzeba traktować jak chorobę wieku dziecięcego, więc mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej.

Kasiu MW kupię a o czarnej plamistości nie wiedziałam. Dziękuję
Milka 10:11, 23 sty 2017

Mam białą różę Ice Lady, bez zarzutu i nie ma kolców
kamila66 10:15, 23 sty 2017

Byłam w skąpanym w słońcu oflisowym
Temat róż jest nadal otwarty

sea foam

kamila66 10:19, 23 sty 2017

Milka napisał(a)
Mam białą różę Ice Lady, bez zarzutu i nie ma kolców

Irenko dziękuję a czy ona u Ciebie choruje?