Twarde zawodniczki długo trzymające kwiaty to u mnie Mary Ann i Voyage. Nic im nie przeszkadza. Voyage do tego pachnie mocno i nie choruje. Ale kolce ma.
Jeden wielki kwiat to jeszcze u mnie Balmoral Castle, czerwona, ale ją też trudno dostać, mało popularna.
Crocus pięknie kwitnie, ale u mnie jednak szybko gubi płatki, tak samo Eglantyne czy Mary Rose - ale nawet mimo to warto było je posadzić.
Z Twojej różanej listy mam Aphrodite. Posadzona w kwietniu ubiegłego roku i już osiągnęła spore rozmiary. Kwiat piękny, kolor delikatny, ale cudowny. Na stronie Rosarium kolor określony jako perłowo różowa w odcieniu porcelanowym i faktycznie taki jest. U mnie pod koniec sezonu trochę chorowała.
Teraz kupuję Ascot, Romina i Novalis z Rosarium oczywiście
Lucy Mary Ann ma piękny kolor bardzo mi się podoba wezmę ją pod uwagę. Vojage zanotuję, jeśli jest niezawodna
Balmoral Castle nie znalazłam w sprzedaży ale wygląda pięknie
Mirellko Piano zachwycająca przeczytałam w opiniach o niej, że także trzyma długo kwiat.
Róże, które zamierzasz kupić również bardzo ciekawe, w kolorach które lubię, na razie będę je obserwować u ciebie