Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

asiak 11:27, 23 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Nie znałam róż wcześniej ale jak już poznałam to się zakochałam Moje sea foam kwitły do samej zimy. Jest niewiele kwiatów, które potrafią trzymać fason i kwitnąć cały sezon
Asiu czy Ascot to ta róża, którą chcesz wykorzystać na rabatę z rozplenicą?

Nie Kamilko... ascot idzie na inną większą rabatę
kamila66 12:04, 23 sty 2017

asiak napisał(a)

Nie Kamilko... ascot idzie na inną większą rabatę

Jaka ona piękna http://www.floribunda.pl/ascot-id-137.html
Lubię zaglądać na tę stronę, zamieszczone tam są opinie posiadaczy, niestety nie mają wszystkich róż
tulucy 22:16, 23 sty 2017

Twarde zawodniczki długo trzymające kwiaty to u mnie Mary Ann i Voyage. Nic im nie przeszkadza. Voyage do tego pachnie mocno i nie choruje. Ale kolce ma.
Jeden wielki kwiat to jeszcze u mnie Balmoral Castle, czerwona, ale ją też trudno dostać, mało popularna.
Crocus pięknie kwitnie, ale u mnie jednak szybko gubi płatki, tak samo Eglantyne czy Mary Rose - ale nawet mimo to warto było je posadzić.
MirellaB 06:55, 24 sty 2017

Z Twojej różanej listy mam Aphrodite. Posadzona w kwietniu ubiegłego roku i już osiągnęła spore rozmiary. Kwiat piękny, kolor delikatny, ale cudowny. Na stronie Rosarium kolor określony jako perłowo różowa w odcieniu porcelanowym i faktycznie taki jest. U mnie pod koniec sezonu trochę chorowała.

Teraz kupuję Ascot, Romina i Novalis z Rosarium oczywiście
MirellaB 06:56, 24 sty 2017

Jeżeli byś chciała róże czerwoną to polecam Piano. U mnie w rankingu zeszłego roku nr 1.
kamila66 10:51, 24 sty 2017

tulucy napisał(a)
Twarde zawodniczki długo trzymające kwiaty to u mnie Mary Ann i Voyage. Nic im nie przeszkadza. Voyage do tego pachnie mocno i nie choruje. Ale kolce ma.
Jeden wielki kwiat to jeszcze u mnie Balmoral Castle, czerwona, ale ją też trudno dostać, mało popularna.
Crocus pięknie kwitnie, ale u mnie jednak szybko gubi płatki, tak samo Eglantyne czy Mary Rose - ale nawet mimo to warto było je posadzić.

Lucy Mary Ann ma piękny kolor bardzo mi się podoba wezmę ją pod uwagę. Vojage zanotuję, jeśli jest niezawodna
Balmoral Castle nie znalazłam w sprzedaży ale wygląda pięknie
kamila66 11:03, 24 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Z Twojej różanej listy mam Aphrodite. Posadzona w kwietniu ubiegłego roku i już osiągnęła spore rozmiary. Kwiat piękny, kolor delikatny, ale cudowny. Na stronie Rosarium kolor określony jako perłowo różowa w odcieniu porcelanowym i faktycznie taki jest. U mnie pod koniec sezonu trochę chorowała.

Teraz kupuję Ascot, Romina i Novalis z Rosarium oczywiście

Mirellko Piano zachwycająca przeczytałam w opiniach o niej, że także trzyma długo kwiat.
Róże, które zamierzasz kupić również bardzo ciekawe, w kolorach które lubię, na razie będę je obserwować u ciebie
MirellaB 12:18, 24 sty 2017

Kamila to prawda - Piano bardzooooooo długo trzyma kwiat. Jak masz miejsce to kup - będzie Pni zadowolona
Sebek 13:31, 24 sty 2017

Róże... Ascota już mam, w zamiarze mam jeszcze dokupić Munstead Wood i Leonardo da Vinci Tylko... jeszcze nie wiem kiedy i gdzie
kamila66 18:49, 24 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Kamila to prawda - Piano bardzooooooo długo trzyma kwiat. Jak masz miejsce to kup - będzie Pni zadowolona

Coś podejrzewam, że M mnie prześwięci w tym roku haha