Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

_Martini_ 21:43, 04 kwi 2018

Ciekawe prezenty sobie robicie z sąsiadami
kamila66 21:44, 04 kwi 2018

Zana napisał(a)
No to sąsiedzi są odpowiednio wytresowani jeśli chodzi o prezenty. Super, piękny okaz, niech zdrowo rośnie, tfu, tfu

Sąsiadka miała ją w borówkach i tak jej tam warczała w tych krzakach
U mnie będzie jej dobrze
kitek81 21:58, 04 kwi 2018

super prezent fajnych masz sąsiadów
Piotr_ 22:04, 04 kwi 2018

I już jest wiosna tak oczekiwana dotarła do wszystkich
kamila66 22:05, 04 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Piękny prezent. Pogoda wreszcie też dotarła na Żuławy. Dzisiaj po południu było jak latem. Cieplutko i chyba wszystkich słoneczko zaprosiło na zewnątrz.

Anusia masz rację pogoda marzenie, w tej chwili jest 15 stopni
Tylko nie ma jak nadrobić straconego czasu wszystko na raz strzeliło
Nie wiem co robić najpierw, więc robię wszystko na raz. Ścięłam hortensje i trawy prawie wszystkie. Przesadziłam małe jednoroczne hortensje bukietowe i cisy, bo potrzebowałam miejsce na nowe patyczki.
Obcięłam część róż, reszta musi poczekać do jutra.
Już prawie po ciemku przesadzałam róże the fairy z przedogródka pod brzozę jongi.Z dwóch róż zrobiło się pięć, więc latałam z doniczkami...
Nic nie opryskałam miedzianem a taki miałam wiosenny plan. Nie wiem czy nadal mogę go zastosować.
kamila66 22:07, 04 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Ciekawe prezenty sobie robicie z sąsiadami

Mam takie szczęście, że dookoła mnie sami ogrodnicy
kamila66 22:11, 04 kwi 2018

kitek81 napisał(a)
super prezent fajnych masz sąsiadów

Idealnych Rośliny podarują, psami i kotem się zaopiekują, mam dużo szczęścia i dziecko przygarną nawet na nockę w razie potrzeby
Anusia 22:11, 04 kwi 2018

kamila66 napisał(a)

Anusia masz rację pogoda marzenie, w tej chwili jest 15 stopni
Tylko nie ma jak nadrobić straconego czasu wszystko na raz strzeliło
Nie wiem co robić najpierw, więc robię wszystko na raz. Ścięłam hortensje i trawy prawie wszystkie. Przesadziłam małe jednoroczne hortensje bukietowe i cisy, bo potrzebowałam miejsce na nowe patyczki.
Obcięłam część róż, reszta musi poczekać do jutra.
Już prawie po ciemku przesadzałam róże the fairy z przedogródka pod brzozę jongi.Z dwóch róż zrobiło się pięć, więc latałam z doniczkami...
Nic nie opryskałam miedzianem a taki miałam wiosenny plan. Nie wiem czy nadal mogę go zastosować.

Kamila miedzianem możesz jak najbardziej pryskać. Ja też jeszcze nie zrobiłam a to dlatego, że jutro dopiero dojdzie do mnie sprzęt, bo stary się zużył. Wczesniej było lodowato i nie było szans na oprysk.
Jest tak jak piszesz ciepło przyszło gwałtownie i wszystkiego na raz nie da się zrobić. Dzisiaj wystarczająco się napracowałaś.
kamila66 22:15, 04 kwi 2018

Piotr_ napisał(a)
I już jest wiosna tak oczekiwana dotarła do wszystkich

Piotr cały tydzień ma być piękna pogoda musimy to wykorzystać
kamila66 22:18, 04 kwi 2018

Anusia napisał(a)

Kamila miedzianem możesz jak najbardziej pryskać. Ja też jeszcze nie zrobiłam a to dlatego, że jutro dopiero dojdzie do mnie sprzęt, bo stary się zużył. Wczesniej było lodowato i nie było szans na oprysk.
Jest tak jak piszesz ciepło przyszło gwałtownie i wszystkiego na raz nie da się zrobić. Dzisiaj wystarczająco się napracowałaś.

Dziękuję za informację. Nie było możliwości zrobić tego oprysku. Jak zimno się skończyło, to lało jak z cebra, przestało lać to wiało i łeb urywało i tak w kółko. Teraz jest dobrze