Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 12:37, 14 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Basia, we wlosiu to robia miejsca noclegowe
.

Elu ja na krety to już mam uczulenie...jak one mi sie uprzykrzyły ub wiosny..wrrr
Imałam sie wszystkiego co kto mi powiedział..i nic,żadnego efektu zawzielam sie i tydzień polowałam i upolowałam ...cztery byly
ale z tej wojny pamiątkę mam do dzisiaj ...pobrudzoną elewację ...rodzina do dziś zachodzi w glowę od czego to...ha ha ha

podpowiedział mi ktoś ,żeby na kopiec polać trochę ropy i przydeptać...no i tak zrobiłam
zachodzę za kilka godzin a tam kopiec jeszcze wiekszy...o ty draniu,zaraz cie wykurzę ...petarde w kopiec ...i cała ta brudna tlusta ziemia po ropie wyladowala na ścianie...mało tego, wpadla też do domu przez otwarte okno
gobasia 12:40, 14 mar 2017

Moniko

Agnieszko

bardzo dobrze ,że posiałyście pożniej...ja pewnie bedę miała klopot z wysadzeniem
gobasia 12:43, 14 mar 2017

katel napisał(a)
Super pomidorki a te lilie faktycznie trochę do Twojej podobne ale Twoja jest chyba nie tylko z dużą ilością kwiatów tylko jeszcze dodatkowo staśmiona przez co ma ich jeszcze kilka razy więcej!? Jak by się udało kupić gdzieś w sklepi Marlene to byśmy sprawdziły - będę szukała . Jak się ktoś chętny znajdzie na zakup tych lilii to i ja się piszę - chyba na dwie bym się pisała .

teraz jak wiem jej imie to też bedę szukała

kupiłabym też ale ...ale za ciemna jestem...nie wiem jak to zamówić
gobasia 12:49, 14 mar 2017

Mirka napisał(a)
Szybkie jesteście z sianiem pomidorków W zeszłym roku wcześniej siałam to potem strasznie wybujałe były.Ja w sobotę wysiewam.

Basiu sadziłaś może ziemniaczki ?

dziesięć lat nie robilam rozsady pomidorów ..to mnie troche poniosło

Mirko ja ziemniaczków nie sadzę ...ale jak sadziliśmy tak rolniczo to po 20 kwietnia dopiero...mozesz sobie podpędzić w skrzyneczce i posadzić z kiełkami
a stare rolnicze przysłowie mówi ...posadż na Marka i Jarka to z jednego urośnie miarka ( 25. 04)
Monia81 12:57, 14 mar 2017

No ja ziemniaczki też co roku sadzę po 20 kwietnia, nie spieszę się, w tamtym roku sąsiadowi przymroziło przy majowych przymrozkach.
sylwia_slomc... 13:07, 14 mar 2017

To była nie walka ,a wojna z kretami
Podobno miśki harribo( żelki) się sprawdzają sama mam zamiar wypróbować z rozsadami pędzicie, ja dpiero w kwietniu prosto w grunt sieję co się da, ale papryki i pomidorów nie bo te mam od sąsiadów
Mirka 13:14, 14 mar 2017

gobasia napisał(a)

dziesięć lat nie robilam rozsady pomidorów ..to mnie troche poniosło

Mirko ja ziemniaczków nie sadzę ...ale jak sadziliśmy tak rolniczo to po 20 kwietnia dopiero...mozesz sobie podpędzić w skrzyneczce i posadzić z kiełkami
a stare rolnicze przysłowie mówi ...posadż na Marka i Jarka to z jednego urośnie miarka ( 25. 04)

Ooo o tego Marka i Jarka mi chodziło Ziemniaczki z kiełkami już się robią.

A tak w ogóle to czemu nie sadzisz ziemniaków ?Kupujesz w sklepie?
gobasia 13:36, 14 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
To była nie walka ,a wojna z kretami
Podobno miśki harribo( żelki) się sprawdzają sama mam zamiar wypróbować z rozsadami pędzicie, ja dpiero w kwietniu prosto w grunt sieję co się da, ale papryki i pomidorów nie bo te mam od sąsiadów

oj była była już nawet pisać nie chcę co robilam... jeśli to byly kopce na trawniku to przymykałam oko rozgrabialam i ok....ale jak zaczęły mi ryć pod wierzchem na rabatach...no to juz coś trzeba było zrobić ...odpukać od tamtej wiosny cisza

Ja też wiekszosc sieje prosto do gruntu...jeszcze podpędzę dynie ,cukinie ,trochę ogorka...ale to już w szklarence

gobasia 13:45, 14 mar 2017

Monia81 napisał(a)
No ja ziemniaczki też co roku sadzę po 20 kwietnia, nie spieszę się, w tamtym roku sąsiadowi przymroziło przy majowych przymrozkach.
wlaśnie nie ma co sie spieszyć...lepiej posadzić wcześniejszą odmianę
gobasia 13:51, 14 mar 2017

Mirka napisał(a)

Ooo o tego Marka i Jarka mi chodziło Ziemniaczki z kiełkami już się robią.

A tak w ogóle to czemu nie sadzisz ziemniaków ?Kupujesz w sklepie?

kupuję od znajomego nie sadzimy pewnie ju ż z 5 lat..sadzilismy po 4-5 ha,duże szły na sprzedaż a odrzuty dla zwierzat...teraz siejemy kukurydze .wsadzić kawalek to przeszkadza w uprawie...a i ziemniaki są dosyć wymagajace,duzo przy nich pracy...