Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

ElzbietaFranka 22:47, 28 maj 2017

Basiu dzisiaj wszedzie cieplo bylo, zar sie lał z nieba. Tez pamietam takie niedziele pisałam do ciebie o tych robotach na pw.
Tutaj widze u sasiada jeszcze mala trawa, on jakiś dziwny duzy gospodarz ale kosi jak mu cala łaka okwitnie, przeciez to bez wartosci.
Robota na dwa traktory najpierw rulony a potem prasa jedzie, jakas taka fajna nowa widac.
Te wodotryski to o 6 rano, pawie nie daleko krzyczaly i spac nie moglam wiec puscilam podlewanie rano w sloncu bylo 22. Nie bede usuwala jak sobie zyczysz.

Ja dzisiaj tez caly dzien pracowalam, w sloncu dobrze mi sie pracuje jeszcze nie jest tak duszno, na wsi to zawsze lepiej niz w miescie.
Wczoraj koszenie dzisiaj obkaszanie. Pół dnia siedzialam w oczku czyscilam jeszcze po zimie, pielenie, wieczorne podlewanie juz posiane roslinki i flance, roze tez mialy sucho.
Oj co tu duzo mowic zawsze praca ske znajdzie, ale przez te 2 dni podgonilismy z pracami.

Czuje zapach siana. To jest najpiekniejsze uczucie w tych sianokosach jak pamietam.

Jeszcze odnosnie tej hosty, Basiu masz reke do takich dziwacznych kwiatow.
gobasia 13:10, 29 maj 2017

Basilikum napisał(a)
Basiu u mnie to samo tylko sprzet inny

usmialam sie z kwitnacej hosty (i nawet przez chwileczke dalam sie nabrac ) i z dyrektorskiego okna i ochlodzilam prysznicem od Eli

No to fajnie ,ze udało mi wprowadzić dobry nastrój

Masz rację Iza robota wszedzie taka sama
gobasia 13:11, 29 maj 2017

Alicja169 napisał(a)
Szklarnia super pomysł! i w dodatku bezinwestycyjna

no oo...a ile korzyści
gobasia 13:15, 29 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Uwielbiam- wszelkie żniwa, wykopki, wykopywanie buraków itd. I z jedenj strony głupio że już nie mamy gospodarki ale z drugiej przynajmniej jest miejsce do tworzenia rabat

ha ha ha dobre sobie ...On uwielbia pracę fizyczną w upale ,kurzu i w innych nie dogodnościach gdzieś ty się chłopaku uchowal ,takich to ze świecą trzeba szukać....Kurcze jaka szkoda ,że nie mam córki w odpowiednim wieku dla Ciebie Ej a może wnuczka by sie nadala? Może być taka ze 13 lat mlodsza ..co???
gobasia 13:19, 29 maj 2017

Marga napisał(a)

Nie poznałam wcale...he he...
Rolnicy już tak mają, że ich rytm pracy uzależniony jest od pogody.

Prawda !! a pogoda jest nieprzewidywalna

gobasia 13:23, 29 maj 2017

Anda napisał(a)
Rzeczywiście pracowita niedziela Kiedyś do wujostwa na żniwa jeździłam. Fajnie zawsze było

Cały tydzień taki pracowity...jeśli deszcz nie przeszkodzi

gobasia 13:26, 29 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Trzeba wykorzystać pogodę nawet w niedzielę Funkia z tulipanem rewelacja, szklarenka super sprawa i warzywka sobie ładnie rosną

mimo suszy i upału warzywka daja radę ..ale dziś muszę porządnie podlać

gobasia 13:34, 29 maj 2017

Anabell napisał(a)
Tak myślałam że okna w szklarence z odzysku. Wietrzenie dobre. rolety są, można więcej założyć, lub zasłony zawiesić jako cieniówki.
Pomysł super, całość lepsza od gotowej kupionej.

Sałata pomyślałam ma za ciepło i słabo wiąże główki.
u mnie też taka, ale zwalam winę na przerośniętą rozsadę.

miałam wcześniej foliak {gotowiec) ale ta znacznie lepsza
Sałata ma za cieplo albo za gęsto posiana..ja z salaty nie robię rozsady i nie hoduję na glowy ...sieje gesto i wycinam a ona odrasta z powrotem ...i tak z jednego siewu mam caly sezon...Tą ze szklarni już wyrzucilam kurom..teraz bedzie gruntowa

gobasia 13:39, 29 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu dzisiaj wszedzie cieplo bylo, zar sie lał z nieba. Tez pamietam takie niedziele pisałam do ciebie o tych robotach na pw.
Tutaj widze u sasiada jeszcze mala trawa, on jakiś dziwny duzy gospodarz ale kosi jak mu cala łaka okwitnie, przeciez to bez wartosci.
Robota na dwa traktory najpierw rulony a potem prasa jedzie, jakas taka fajna nowa widac.
Te wodotryski to o 6 rano, pawie nie daleko krzyczaly i spac nie moglam wiec puscilam podlewanie rano w sloncu bylo 22. Nie bede usuwala jak sobie zyczysz.

Ja dzisiaj tez caly dzien pracowalam, w sloncu dobrze mi sie pracuje jeszcze nie jest tak duszno, na wsi to zawsze lepiej niz w miescie.
Wczoraj koszenie dzisiaj obkaszanie. Pół dnia siedzialam w oczku czyscilam jeszcze po zimie, pielenie, wieczorne podlewanie juz posiane roslinki i flance, roze tez mialy sucho.
Oj co tu duzo mowic zawsze praca ske znajdzie, ale przez te 2 dni podgonilismy z pracami.

Czuje zapach siana. To jest najpiekniejsze uczucie w tych sianokosach jak pamietam.

Jeszcze odnosnie tej hosty, Basiu masz reke do takich dziwacznych kwiatow.

Poleciałam do Ciebie ...myślę sobie będą foty po pracowitym dniu... a tu klapa nie ma nic szkoda !

Hosta jakoś tak wyszło fajnie

moje nowy nabytek kwitnie taki niziutki

pestka56 14:02, 29 maj 2017

Aj, jaki piękny To jego liście? Znasz nazwę tej śliczności