Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

sylwia_slomc... 17:56, 18 lip 2018

Basiu, ale Wam dolało!!!Cóż na pogodę wpływu nie mamy, ale u nast tak długo susza była, że gdyby Wasz deszczyk przez ten czas dzieliło sprawiedliwie to byśmy Obie były zadowolone, a tak....
ElzbietaFranka 18:37, 18 lip 2018

gobasia napisał(a)

tak!!! wyłam lub wytnij tylko kwiatostany i to jak najszybciej...

Z bokow wypuszcza? U mnie cos w tym roku nie tak maczniaka dostaly pryskalam ale teraz deszcze to guzik to daje tak samo winogrona.
ElzbietaFranka 18:42, 18 lip 2018

gobasia napisał(a)
po 10 minutach wyglądało tak...teraz tylko kropi ale już słychać następną burzę

U nas tak bylo w poniedzialek ulice jak strumienie u mnie dzisiaj trzecia przechodzi. Przychodzi chmura i leje przez 10 minut za chwile slonce swieci.

Ale nie zle ze skrajnosci w skrajnosc.

Piekna ta hortensja u mnie kwitna, ale nie tak jak u ciebie.
anka_ 18:54, 18 lip 2018

O rany, ale przylało. U mnie w tym tygodniu paskudzi, ale w niedzielę było takie oberwanie chmury, że zalało mi chałupę.
Pomidory super masz. Moje dopiero w blokach startowych.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Basilikum 18:55, 18 lip 2018

ojej no caly deszcz do Was polecial
MirellaB 12:19, 19 lip 2018

gobasia napisał(a)

tak!!! wyłam lub wytnij tylko kwiatostany i to jak najszybciej...

Dzięki Basiu - zaraz to zrobię
Kindzia 13:37, 19 lip 2018

Ładne te wysokie bordowe lilie, pamiętasz może odmianę Gobasiu?

Vanilki masz sztywne po deszczach? U mnie, mimo krótkiego przycinania, stoją kwitnące w pełni tylko do pierwszego porządnego deszczu
Anda 16:38, 19 lip 2018

Pomidory extraklasa

Ulewy masz niesamowite. U mnie susza i 30 stopni już od tygodnia. Może jutro jakaś burza przyjdzie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:43, 19 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Basiu, ale Wam dolało!!!Cóż na pogodę wpływu nie mamy, ale u nast tak długo susza była, że gdyby Wasz deszczyk przez ten czas dzieliło sprawiedliwie to byśmy Obie były zadowolone, a tak....

Masz rację Sylwio...ale niestety

U mnie dziś już były 2 ulewy, wyszłam na łąkę to woda do kostek była
i nadal grzmi

hanka_andrus 16:46, 19 lip 2018

U mnie już przestało i wsiąka w glebę. Jutro idę zobaczyć co się w ogrodzie działo, jak mnie nie było.

Wysyłam odrobinę słoneczka.